20.07.2012 09:25

Doveika un Ērglis Saulkrastus uz vienu vakaru pārveidos par Brīnumzemi

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Maijas Doveikas atveidotā Princese ir atraktīvs personāžs – viņa nekad nesēž, rokas klēpī salikusi. Princeses sirdsāķīša lomā iejutīsies dziedātājs Andris Ērglis. Maijas Doveikas atveidotā Princese ir atraktīvs personāžs – viņa nekad nesēž, rokas klēpī salikusi. Princeses sirdsāķīša lomā iejutīsies dziedātājs Andris Ērglis. publicitātes

"Skatītāji varēs sēdēt estrādē, atpūsties un, šūpojot kājas, vērot iemīļotos mūziķus, aktierus un dejotājus," iestudējuma "Teic, kur zeme skaistākā..." pirmizrādes priekšvakarā stāsta aktrise Maija Doveika, kura iejutīsies Princeses tēlā.

"Princesei piemīt visas manas sliktākās īpašības!" smej M. Doveika. "Tomēr viņa ir persona, no kuras valstī ir daudz kas atkarīgs. Viņa izjūt atbildību pret saviem pavalstniekiem, ir ļoti pašaizliedzīga un uzņēmīga, atšķirībā no viņas tēva Karaļa, kas nedaudz ieslīdzis nespējīgumā. Tāpēc viņa visur iesaistās ar pilnu krūti, ar vienu piegājienu mēģinot atrisināt gan valsts, gan personīgās problēmas."

Taču, kad Princese satiek dziedātāja Andra Ērgļa atveidoto Dārznieku, labos nodomus izpildīt gan ir grūti, jo mīlestība sagroza galvu. Aktrise atklāj, ka A. Ērgli pirms izrādes mēģinājumiem esot bijuši tikai paziņas, taču tagad, kopīgi darbojoties, viens otru atbalsta. "Izrādē gan dziedam, gan tēlojam. Tā nu es cenšos palīdzēt savā lauciņā, bet viņš man savā." Arī skaistākās zemes atšifrējums nav tālu jāmeklē, un tā esot vien mūsu pašu Brīnumzeme.

Muzikālās brīvdabas komēdijas pirmizrāde notiks piektdien, 20. jūlijā, Saulkrastu estrādē plkst. 20.00. Izrādes autors un režisors – Voldemārs Šoriņš. Skatītājus ar dziesmām, dejām un jokiem priecēs arī tādi mākslinieki kā Akvelīna Līvmane, Juris Kalniņš, Jolanda Suvorova, Jānis Skanis, Zigurds Neimanis, Nikolajs Puzikovs.

Savukārt, vaicāta, vai arī pašai aktrisei šogad sanācis izbaudīt vasaru, M. Doveika atklāj, ka vasaru izbaudījusi tikai 10 dienas. "Tajā laikā, protams, darīju visu, tikai ne kārtīgi atpūtos. Man atpūta parasti izdodas spontāni – o, šodien brīvs vakars, atpūtīšos," smaidot stāsta māksliniece.