17.03.2017 14:25

Par viņu gleznām maksā miljonus. Mākslas brīnumbērni

Autors  "Kodols" pēc Kieronwilliamson.com, Victoriayin.com, Akiane.com
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Kīrons Viljamsons Kīrons Viljamsons "Daily Star", Beckcenter.org un Pinterest.com

Mūsdienās, kad mākslas robežas ir pamatīgi izplūdušas un jebkurš var sevi saukt par mākslinieku, ir cilvēki, kuru neapšaubāmais talants gleznošanā atklājas jau agrā bērnībā. "Kodols" iepazīstina ar pasaulē zināmākajiem brīnumbērniem, kuri satricinājuši mākslas pasauli.

Kīrons Viljamsons (Kieron Williamson), Anglija

Kīronam Viljamsonam šobrīd ir 14 gadi, taču viņa gleznotāja talants piesaistīja Anglijas mediju uzmanību jau 2009. gadā, kad 19 Kīrona gleznas tika nodotas publiskai apskatei. Kopš tā laika puiša talants kļuvis zināms gandrīz visā pasaulē.

Mākslas brīnumbērna, ko dēvē arī par mazo Monē, gleznās attēlotas galvenokārt ainavas, taču pēdējā laika viņa darbos sāk parādīties arī cilvēki. Kīronu iedvesmo dabasskati, tradicionālā zemkopība, dažādas kultūras. Gandrīz katrā gleznā ir redzams putns, kas, pēc Kīrona domām, piešķir jebkurai ainavai dzīvību. Kīrons gleznojis arī publiski lielas auditorijas priekšā, lai kliedētu jebkādas šaubas par gleznu autentiskumu.

Jau pēc pirmo gleznu parādīšanas tās vēlējās iegādāties pircēji no 35 valstīm. Gleznas no zēna pirmās izstādes tika pārdotas kopumā par vairāk nekā 14 000 eiro. Kīrona gleznas ļāvušas viņa ģimenei nopelnīt gandrīz trīs miljonus eiro. Dārgākā glezna pārdota par 45 000 angļu mārciņu. Kīrons saka, ka iegūtā bagātība viņu nesatrauc, tās pārvaldību viņš atstāj vecāku ziņā, kuri izveidojuši dēla uzkrājumu fondu. Tiesa, viņš priecājas, ka gleznotāja talants devis iespēju viņa ģimenei pārcelties uz jaunu māju Norfolkā, kur Kīrons dzīvo kopā ar vecākiem un māsu.

Viktorija Jiņa (Victoria Yin), ASV

Gleznotāja un dzejniece Viktorija Jiņa dzimusi 1997. gadā Bostonā, Masačūsetsā. Viktorija sāka piedalīties starptautiskās mākslas izstādēs jau 10 gadu vecumā un ieguva plašu atzinību sirreālisma stila dēļ. Grāmatas ar viņas darbiem izdotas gan angļu, gan ķīniešu valodā. Arī viņas jaunākā māsa Zoja ir māksliniece. Par māsām sarakstīta grāmata "Mākslas pasaules brīnumbērni: māsas Viktorija Jiņa un Zoja Jiņa".

Kad Viktorijai bija 14 gadi, Ķīnas Pasaules mākslas muzejs rīkoja viņas darbu izstādi. Viktorija gleznojusi arī starptautiskas auditorijas priekšā TV kanāla CCTV raidījumā "Crossover". Viktorija intervēta neskaitāmos raidījumos, par viņu uzņemta dokumentālā filma. Viktorijas gleznas atrodamas publiskās un privātās kolekcijās visā pasaulē.

Akiane Kramarika (Akiane Kramarik), ASV

Akiane Kramarika dzimusi 1994. gadā Ilinoisā. Viņas māte ir lietuviete, tēvs amerikānis. Viņa, iespējams, ir pasaulē populārākais mākslas brīnumbērns. Sešu gadu vecumā Akiane jau gleznoja un gadu vēlāk rakstīja dzeju. Kopš tā laika Akiane ir turpinājusi gleznot. Viņas darbi ir tik spēcīgi, ka pievērsuši viņas vecākus Dievam. Akiane apgalvo, ka viņas darbus iedvesmo Dieva sūtītas vīzijas.

Akianes māte stāsta: "Mēs mājās nelūdzāmies, mums vispār nebija nekādu sarunu par Dievu, negājām uz baznīcu. Bet tad pēkšņi Akiane sāka runāt par Dievu." "Parasti es daudz sapņoju, tad pamostos un lūdzu Dievu. Vīzijās redzēto pēc tam cenšos attēlot uz audekla," saka Akiane.

Viņas slavenākais darbs ir "Miera princis" – Jēzus portrets, ko Akiane uzgleznoja desmit gadu vecumā. Šodien Akianes darbu oriģinālu cenas svārstās no 10 000 līdz trīs miljoniem dolāru.