21.02.2017 12:08

Gaidot 2017. gada "Latvijas koda" īsfilmas, LTV piedāvā šī filmu cikla izlasi LTV1 ēterā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gaidot 2017. gada "Latvijas koda" īsfilmas, LTV piedāvā šī filmu cikla izlasi LTV1 ēterā publicitātes

No 2. marta līdz 27. aprīlim katru ceturtdienu 21.45 LTV1 kanālā būs skatāma filmu cikla "Latvijas kods. Latvija šodien" izlase, kurā ietilpst četru gadu laikā projekta ietvaros tapušās dokumentālās īsfilmas.

Izlase sastāv no dažādiem latviešu režisoru veidotiem šodienas Latvijas portretējumiem: Ivara Zviedra un Ineses Kļavas filma par pierobežas iedzīvotājiem "Štābs Ipiķi", Dzintara Dreiberga stāsts par uzņēmēju Viktoru "Lones soms", Adriānas Rozes filma par mūsdienu pilsētniekiem "Rīgas kungi", kā arī Aigas Skrīveres stāsts par divām nepilngadīgām mātēm "Tikai bērns".

Tāpat būs skatāms Ivara Zviedra stāsts par Murjāņu ģimnāziju "Skola ""Murjāņi"", Dāvja Kaņepes filma par talantīgiem jauniešiem cietumā "Bez viņiem", Armanda Zača stāsts par krievvalodīgo jaunieti, stand-up komiķi "Deniss", Kārļa Lesiņa ceļojuma stāsts par satuvināšanos ar vectēvu "Vectēva tēvs" un Daiņa Kļavas filma par valodas bagātību "Runātāji", vēsta LTV komunikācijas vadītāja Dace Jansone.

Kā jau katru gadu, arī šogad Latvijas Televīzija sadarbībā ar Valsts kultūrkapitāla fondu (VKKF) un Nacionālo Kino centru (NKC) ir izsludinājusi atklātu konkursu "Par dokumentālu īsfilmu izveidi ciklam "Latvijas kods. Latvija šodien", kas norisināsies jau piekto gadu pēc kārtas. Konkursa pieteikumus var iesniegt līdz šī gada 2. martam.

Konkursa mērķis ir atbalstīt tādu filmu tapšanu, kuras dokumentē Latvijas dzīvi, vidu un cilvēkus un meklē individuālajos stāstos plašāku sociālu, kultūras un vēstures kontekstu, atsedz laikmetam raksturīgas tendences dažādās dzīves jomās, norāda D. Jansone.

"Filmas realizējas vizuālu liecību kopumā – Latvijas portretējumā. Tas ir gluži kā veidot mozaīku, kad pilnīgi atšķirīgi un unikāli mozaīkas gabaliņi viens otru papildina un kopā veido vienu veselumu," skaidro D. Jansone.

Visas "Latvijas koda" filmas ir skatāmas lsm.lv mājaslapā.