16.07.2012 18:59

Tuvojas trešie blūza svētki Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Estrāde rekonstruētajās pilsdrupās jūlija pēdējā nedēļas nogalē divas dienas pulcēs blūzmeņus no pašu mājām, ASV, Austrijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas un Lietuvas.

27. jūlijā kopā ar itāļu grupu "The Blues Explosion" uzstāsies pieredzējuši amerikāņu solisti vokāliste (mūziķu dinastijas atvase, dzimtās Čikāgas blūza festivāla galvenā viešņa aizpērn) Vivjena Vensa Kellija, mutes harmoniku spēlmanis Braiens Templtons un ģitārists dziedātājs "Texas Slim". Eiropas blūzu pārstāvēs austriešu ērģelnieks Rafaels Vresnigs, kas muzicēs kopā ar vietējiem blūza, džeza un roka instrumentālistiem "smagsvariem" "Latvian Groove" (bundzinieku Arti Orubu, saksofonistu Gintu Pabērzu, Pita Andersona grupas un "Latvian Blues Band" bijušo ģitāristu Jāni "JohnnyHill" Kalniņu), saspēlēsies ar "funk" grupas "FunCOOLio " taustiņnieku Vladimiru Tuzovu un "boogie-woogie" meistaru Gintu Žilinski. Abi, tāpat kā austriešu viesis, iecienījuši "Hammond" ērģeles. Festivālu pulksten 19 atklās "D-11 Blues Band" un atdzimusī Latvijas hārdroka leģenda – grupa "Monro", kas turpmāk savā mūzikā nolēmusi iestrādāt arī blūza un džeza elementus.

Blūza svētku otro dienu, 28. jūliju, pulksten 15 ievadīs II Latvijas Blūza konkursa finālistu uzstāšanās (uzvarētāji nākamgad dosies "European Blues Challenge" konkursu Tulūzā Francijā). Pēc tam sāksies koncerti, kuros dalību apstiprinājuši pašmāju blūzmeņi "4 Men Band", "Fortress", "Igor "Rebel" Novikoff Band", Ginta Žilinska trio, "Nothing Personal", "The Blues Gang", "The Twins Peek", kā arī pērnā gada konkursa uzvarētāji "Čehols" un "blūza profesora" Jāņa Vanadziņa jauns projekts "Mozambika". Koncertus noslēgs jauniešu blūzroka grupa "Dramamama" no Igaunijas, britu trio "Komla", kurā bungas spēlē Rīgas rokenrola grupas "Keksi" bijušais dalībnieks Arturs Reirs. Kopā ar blūza lietpratējiem no Lietuvas "The Road Band" sestdienas izskaņā uz Siguldas pilsdrupu estrādes skatuves kāps Jolanda Buša, vokāliste un bundziniece no Čikāgas.

Koncertu laikā kinozālē varēs skatīties Latvijas džeza un blūza videohroniku, ko veidojis Leonīds Nidbaļskis, būs aplūkojama arī fotoizstāde par džezu Latvijā.

Abas naktis pēc koncertiem paredzēta džemsesija.