12.02.2017 10:35

Nauris Indzeris: Mīlestība ir brīnums, kas nav izskaidrojams

Autors  Diāna Ponaskova
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nauris Indzeris kopā ar Sonoru Vaici dziedās Valentīndienas koncertā “Ak, mīlestība, mīlestība!” 14. februārī plkst. 19.00 Rīgas Latviešu biedrības namā. Nauris Indzeris kopā ar Sonoru Vaici dziedās Valentīndienas koncertā “Ak, mīlestība, mīlestība!” 14. februārī plkst. 19.00 Rīgas Latviešu biedrības namā. Pēteris Čivlis

14. februārī, Visu mīlētāju dienā, uz dzirkstošu Latvijas Operetes fonda rīkoto Valentīndienas koncertu "Ak, mīlestība, mīlestība!" Rīgas Latviešu biedrības namā ielūdz Sonora Vaice un Nauris Indzeris.

Režisora Valda Lūriņa veidotajā koncertā, kuru vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens, jaukā svētku gaisotnē klausītājus ar skaistāko operešu un populārām latviešu un neapolitāņu melodijām priecēs Operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā, piedalīsies arī tenors Jānis Kurševs.

Aicinājām Latvijas Operetes fonda solistu, atraktīvo baritonu Nauri Indzeri uz nelielu sarunu.


– Vai Valentīndienu atzīmējat kaut kā īpaši? Vai esat šādu svētku piekritējs?

– Valentīndiena man asociējas ar sirsniņām, mīlestības atribūtiku un īpašu saviļņojumu, tā ir iespēja daudzveidīgām mīļuma izpausmēm.

– Ko jums pašam nozīmē mīlestība?

– Mīlestība ir brīnums, kas nav izskaidrojams, bet ko katrs var un vēlas piedzīvot. Sirds ir jāatver šim brīnumam, to nevajag nocietināt. Arī tad, ja šķiet, viss beidzies, tā atkal jāatver!

– Koncertā "Ak, mīlestība, mīlestība!", kas 14. februārī notiks Rīgas Latviešu biedrības namā, dziedāsiet par mīlestību. Ko piedāvāsiet klausītājiem?

– Skanēs klausītāju iemīļota, skaista un populāra mūzika – gan Bariņkaja kuplejas un Homonoja čardašs no Štrausa operetes "Čigānu barons". Starp citu, pirms desmit gadiem dziedāju Homonoja lomu izrādē tieši uz šīs Latviešu biedrības nama skatuves. Dziedāšu Viktora dziesmu par dzīvoklīti no Elgas Īgenbergas mūzikla "Annele". Protams, ja par mīlestību, tad jādzied Bonija slavenā dziesmiņa "Bez skaistām sievietēm" no operetes "Silva".

Kopā ar Sonoru Vaici dziedāsim Kerijas un Herstvuda duetu no Raimonda Paula "Māsa Kerija", kopā ar Jāni Kurševu – neapolitāņu dziesmas: romantisko "Runā par mīlu, Marju", leģendārās "Funiculi, funicula" un "O sole mio". Koncertā būs daudz burvīgu melodiju, kuras jūs noteikti pazīsiet un droši varēsiet dungot līdzi!

– Šajā dienā būs ļoti daudz pasākumu un koncertu. Kāpēc, jūsuprāt, klausītājiem vajadzētu izvēlēties tieši šo Latvijas Operetes fonda koncertu? Ar ko tas būs īpašs?

– Šajā dienā svinēsim mīlestību, tāpēc romantisku izjūtu nekādā gadījumā nebūs par daudz! Šajā koncertprogrammā būs īpaša omulība, ko jums radīsim kopā ar lielisko humora meistaru, Nacionālā teātra aktieri Mārtiņu Eglienu, kurš vadīs koncertu. Būs jauki pārsteigumi un vērtīgas balvas, spēlēs Operetes orķestris. Pati operešu mūzika un slavenās neapolitāņu dziesmas ir kā radītas mīlestībai un svētku noskaņojumam.

Mēs ar prieku gaidīsim ikvienu, kurš šajā dienā vēlēsies svinēt mīlestības svētkus ar visskaistāko mūziku Latviešu biedrības namā!