16.07.2012 12:16

"Dirty Deal Teatro" būs Mārupītes piesārņošanai veltīta izrāde

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz izrādi vēlams ierasties ērtās drēbēs, kas piemērotas pārgājienam, jo daži ceļa posmi ved pa aizaugušām vietām. Uz izrādi vēlams ierasties ērtās drēbēs, kas piemērotas pārgājienam, jo daži ceļa posmi ved pa aizaugušām vietām. www.dirtydeal.lv

Starptautiskā skatuves mākslas festivāla "Dirty Drama IV" ietvaros skatītājiem būs iespēja vērot un arī pašiem piedalīties izrādē "Mārupīte".

 

Izrāde un pārgājiens "Mārupīte" ir režisora Valtera Sīļa veidotais darbs, kas veltīts pagājušā gada Mārupītes piesārņošanas tematikai. Tā pirmizrādi piedzīvos 5. augustā.

Izrādes radošajā komandā ir arī dramaturgs Jānis Balodis, scenogrāfs Uldis Bērziņš, mūzikas autors Edgars Raginskis. Šī ir izrāde, kur visa radošā komanda arī būs redzama uz skatuves. Redzēsim arī Daigu Kažociņu, vēsta teātra vietne.

Jāpiebilst, ka festivālā "Dirty Deal Teatro", kas notiks no 2. līdz 5. augustam, piedalīsies mākslinieki no Spānijas, Čehijas, Lietuvas, Nīderlandes un Latvijas.

Tā programmā ir iekļautas izrādes, kuru pamatā nav izmantota klasiska (tīra) dramaturģija. Pirms festivāla notiks radošā darbnīca, kurā ārzemju viesi kopā ar vietējiem māksliniekiem jauktās grupās veidos sešas performances. To tēma ir "Urbānā pasaka" un performances tiks spēlētas pilsētvidē festivāla laikā. Notiks arī jaunās dramaturģijas lasījumi, kas iepriekšējā sezonā ieguvuši lielu popularitāti cikla "10 minūtes slavas" dēļ.

Tāpat programmā iekļautas arī "Dirty Deal Teatro" tapušās izrādes – melodramatiskā performance "Sieviete Dieviete" un laikmetīgās dejas izrāde "Kas ir Zeir?", kā arī jau pieminētā "Mārupīte", informē Aija Murāne, teātra "Dirty Deal Teatro" sabiedrisko attiecību daļas vadītāja.