13.02.2017 16:15

Māras Zālītes jubilejas gadā tapis teātra dziesmu koncertuzvedums "Sapnis un mīlestība"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Māras Zālītes jubilejas gadā tapis teātra dziesmu koncertuzvedums "Sapnis un mīlestība" publicitātes

Dzejniecei un dramaturģei Mārai Zālītei 18. februārī apritēs 65 gadi. Atzīmējot šo notikumu, dienu pirms jubilejas – 17. februārī – pie skatītājiem Ādažu kultūras centrā ceļu sāks jauns teatrāls koncertuzvedums "Sapnis un mīlestība".

Koncertuzvedumā varēs dzirdēt dziesmas ar dzejnieces dzeju no tādām izrādēm kā "Meža gulbji", "Tobago", "Sfinksa", "Kaupēn, mans mīļais", "Lāčplēsis", "Hotel Kristina", "Indriķa hronika", "Priekules Ikars", "Neglītais pīlēns", "Momo", "Putnu opera", "Meierovics", "Mistērija par sapni un mīlestību", "Še tev, Žūpu Bērtulis", "Eža kažociņš", "Suns un kaķe". Tās ir izrādes, kuras savulaik pulcējušas pilnas skatītāju zāles, stāsta "Izklaides producentu grupas 7" pārstāve Maija Tālberga.

"Trīsdesmit gadu laikā, kopš rakstu teātrim, pašai par pārsteigumu iekrājies daudz skaistu dziesmu no izrādēm, kurām mūziku dāvājuši R. Pauls, J. Lūsēns, Z. Liepiņš, U. Marhilēvičs un citi mūsu lieliskie komponisti. Katru teātra darbu iecerēt, uzrakstīt un iestudēt, bet vēl jo vairāk atdot skatītāja rokās, nozīmē nodzīvot kādu dzīves daļu, atmiņā neizdzēšamu un dārgu. Tiksimies atkal – vārdos un mūzikā, sapnī un mīlestībā!" aicina Māra Zālīte, kura pati aktīvi iesaistījusies programmas izveidē.

Uzvedumā satiksies visdažādāko izrāžu varoņi, kuru tēlos caur dziesmām iejutīsies Andris Ērglis, Normunds Rutulis, Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Anmary, Oranžo meiteņu trio – Olga Stupiņa, Anita Levša, Inta Gudovska – un Jāņa Strazda instrumentālā grupa, vēsta M. Tālberga.

"Līdzās tēliem, kas dzīvo Māras Zālītes darbos, vienmēr klātesošs ir vēl kāds personāžs – Latvija. Vārdos neaprakstāma dzimtenes mīlestība strāvo cauri visiem dzejnieces darbiem. Un šāda mīlestība sirdī būtu vajadzīga mums katram," atzīst koncertuzveduma režisors Valdis Pavlovskis.

Īpaši veidota ir arī skatuves scenogrāfija, gaismu partitūras, horeogrāfija un videoprojekcijas, radot asociācijas ar dzejnieces darbistabu – telpu, kurā dažādos laikos un vidē atdzīvosies tēli, lai runātu ar mums šodienas valodā, norāda M. Tālberga.

Jaunais koncertuzvedums turpina pērn veiksmīgi uzsākto teātra dziesmu gadatirgus ideju, kad lielu skatītāju atsaucību un mīlestību guva dzejnieka Jāņa Petera teātra dziesmu koncerts "Spraud man puķi". Arī jauno koncertuzvedumu veido režisors Valdis Pavlovskis un horeogrāfe Ieva Kemlere, informē M. Tālberga.

Pēc atklāšanas koncerta 17. februārī Ādažu kultūras centrā uzvedumu "Sapnis un mīlestība" būs iespēja baudīt citviet Latvijā līdz pat marta beigām.

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzē" un koncertu norises vietās.