30.01.2017 10:36

Foto: Amatierteātris "Sudraba nagla" priecējis skatītājus Zaķumuižas bibliotēkā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Amatierteātris "Sudraba nagla" priecējis skatītājus Zaķumuižas bibliotēkā Ropažu novada pašvaldība

Pagājušajā nedēļā Zaķumuižas bibliotēkā notika nu jau par tradīciju kļuvušais pasākums "Vakara stunda bibliotēkā". Šajā reizē pēc bibliotekāres Ilzes Blauas uzaicinājuma viesojās Baldones amatierteātris "Sudraba nagla" ar Leldes Stumbres izrādi "Burvīgie blēži", kuru veidojusi režisore Zigrīda Ezeriņa.

Pēc izrādes skatītājiem bija iespēja tikties ar amatierteātra aktieriem, noskaidrot sev interesējošos jautājumus par to, kā tiek iestudētas izrādes, kā aktieri atrod laiku šim nebūt ne vieglajam vaļaspriekam, kādas izrādes spēlē "Sudraba nagla", un daudz ko citu, informē Ropažu novada pašvaldība.

Izrādās, ka amatierteātra veiksmīgas darbības noslēpums ir lieliska komanda – aizrautīga režisore un aktieru komanda, kas ar prieku un izaicinājumu piedalās katra uzveduma tapšanā, un kopā būšanas prieks, kas tiek atalgots ar skatītāju aplausiem, norāda pašvaldības pārstāvji.

"Sudraba nagla" lielākoties skatītājiem piedāvā komēdijas žanra izrādes. Amatierteātra komanda nav liela – 12 dalībnieki, taču stabila un nemainīga: aktieri amatierteātra trupā kopā darbojas jau 15 gadus. "Sudraba nagla" ik gadu piedalās arī skatēs, kā arī dažādos festivālos un pasākumos, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Apmeklētāji atzinīgi novērtēja amatierteātra sniegto interesanto un profesionālo priekšnesumu, kurā tika padomāts pat par vissīkākajām niansēm – interjeru, izrādei atbilstošas sajūtas radīšanu, nevainojamu aktiermeistarību, atbilstošiem un īpaši piemeklētiem tērpiem un rekvizītiem.

Pēc priekšnesuma klātesošie tika aicināti piedalīties radošā nodarbē – veidot vēlmju kolāžu, īpaši piedomājot pie tā, ko šajā gadā grib paveikt, kā grib justies un kas nepieciešams, lai vēlmes piepildītos Ugunīgajā Gaiļa gadā, stāsta pašvaldības pārstāvji.