26.01.2017 15:50

Jūrmalā atklāj plenēra darbu izstādi "Ķemeri – apslēptais dārgums"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ieva Caruka "Bez nosaukuma", 2016 Ieva Caruka "Bez nosaukuma", 2016 Jūrmalas pilsētas pašvaldība

30. janvārī plkst. 17.00 Jūrmalas pilsētas muzejā atklāj Ķemeru plenēra darbu izstādi "Ķemeri – apslēptais dārgums". Mākslas plenērs notika pagājušā gada septembrī, kad Ķemeri kļuva par iedvesmas avotu desmit māksliniekiem no Jūrmalas, Rīgas un Tukuma novada. Plenēra laikā tapušos darbus gada garumā būs iespējams aplūkot izstādēs visā Latvijā.

Plenēra dalībnieki bija dažādu mākslas žanru un dažādu paaudžu pārstāvji, kurus vienoja interese par vietu un vēlme iesaistīties kūrorta atjaunotnes pasākumos, informē Jūrmalas pilsētas muzeja vēsturniece un plenēra kuratore Inga Sarma.

Mākslas plenērā Ķemeros piedalījās Dzintars Adienis, Kristīne Belte, Ieva Caruka, Maija Matīsa, Ainārs Meiers, Iveta Meiere, Uldis Pauzers, Jana Rāve, Benno Tālivalds un Santa Vasiļjeva.

"Dalībniekiem bija iespēja īstenot savu redzējumu par Ķemeru parka skaistumu, dabas harmoniju, arhitektūras mantojumu un kūrorta tradīciju atjaunošanu. Ķemeri apvieno dabas bagātības, kas dziedē un sniedz fizisku un garīgu spēku, kā arī kultūrvēsturisko mantojumu. Mēs sakām lielu paldies visiem dalībniekiem par ieguldīto darbu," teic I. Sarma.

Plenēra galvenais mērķis – Latvijas dabas cildināšana un senā kūrorta "apslēptā dārguma" atklāšana, ko mākslinieki centās atspoguļot savās gleznās, fotogrāfijās, zīmējumos un zīda gleznojumos, skaidro plenēra kuratore.

"Ķemeru sanatorija turpina atdzimt inovatīvā projektā "Wellness Community – Rītdienas Ķemeri". Viena no Baltijas skaistākajām pērlēm – kūrortsanatorija "Ķemeri", kurā tika koptas senās balneoloģijas tradīcijas, – jau kopš 19. gadsimta ir attīstījusies kopsolī ar dabas parka teritoriju. "Park Hotel Ķemeri" atjaunos šīs tradīcijas un iekļaus slavenos minerālūdens avotus un dūņas viesnīcas piedāvātajās veselības atjaunošanas programmās," sola plenēra rīkotāju pārstāve, "Park Hotel Ķemeri" "Wellness" eksperte, "Inbalans Group" vadītāja Alla Sokolova.

Izstāde "Ķemeri – apslēptais dārgums" Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Jūrmala) skatāma no 31. janvāra līdz 26. februārim. Muzeja darba laiks: P., O. – slēgts, T.–Sv. plkst. 10.00–17.00. Ieeja bez maksas.

Iepriekš:

Ķemeru dabas parks iedvesmo māksliniekus