13.07.2012 17:27

"Saulkrasti Jazz" britu viesis: "Smagi strādājam un vētraini atpūšamies"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Savulaik Olas muzicēšana tā savaldzinājusi dziedātāju Viktoriju Adamsu un futbolistu Deividu Bekhemu, ka abi lūguši vokālistu būt vienīgajam māksliniekam, kas gādā par „dzīvo” mūziku viņu kāzās. Savulaik Olas muzicēšana tā savaldzinājusi dziedātāju Viktoriju Adamsu un futbolistu Deividu Bekhemu, ka abi lūguši vokālistu būt vienīgajam māksliniekam, kas gādā par „dzīvo” mūziku viņu kāzās. www.ola-onabule.co.uk

Dziedātājs Ola Onabule sola dejas, smaidus un prieku džeza svētku noslēgumā.

"Saulkrastos ieradīšos kopā ar sešu cilvēku ansambli, kas radis smagi strādāt un tikpat pamatīgi ballēties. Esam pārliecināti, ka liksim ļaudīm dejot, dziedāt, smaidīt, būt priecīgiem," "Saulkrasti Jazz Festival" darba grupai nosūtītajā videosveicienā teic 21. jūlijā paredzētā noslēguma koncerta galvenais viesis Ola Onabule. Koncerts atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" Saulkrastos sāksies pulksten 19. Šajā vakarā uzstāsies arī "Sofia Fusion Quartet" no Bulgārijas.

"Samtaina", "zeltaina", "skaista", "tīra", "valdzinoša", "gandrīz klasiska" – tā britu prese raksturo nigēriešu izcelsmes britu "soul-jazz" dziedātāja O. Onabules balsi. Viņa daiļrade apliecina cieņu pret sešdesmito un septiņdesmito gadu soulu un blūzu, to iedvesmojusi arī Āfrikas tautu mūzika.

O. Onabule sacerējis, ierakstījis un producējis mūziku septiņiem albumiem, uzstājies uz vērienīgo Monreālas un Vankūveras džeza festivālu galvenajām skatuvēm, muzicējis kopā ar ne vienu vien soulmūzikas un džeza grandu, arī ar Džo Zavinulu.

Starp citu, savulaik Olas muzicēšana tā savaldzinājusi dziedātāju Viktoriju Adamsu un futbolistu Deividu Bekhemu, ka abi lūguši vokālistu būt vienīgajam māksliniekam, kas gādā par "dzīvo" mūziku viņu kāzās.

15. Saulkrastu džeza festivāls no 16. līdz 21. jūlijam notiks "Minhauzena Undā" un Saules laukumā Saulkrastos. Koncertēs apmēram 40 ansambļi un solomākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Turcijas, Itālijas, Baltkrievijas, Krievijas, ASV, Norvēģijas, Izraēlas, Dānijas, Vācijas, Bulgārijas un Liebritānijas. Vairāk nekā simt audzēkņu ārzemju pedagogu meistarklasēs pilnveidos sitaminstrumentu, vokāla, klavieru, pūšaminstrumentu, ģitāras un basģitāras spēli.

Ar festivāla pilnu programmu var iepazīties tā mājaslapā.