18.01.2017 16:13

Latvijas valsts simtgadei veltīto izstāžu ciklu Carnikavā turpina ar tēmu "Latvijas gars"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas valsts simtgadei veltīto izstāžu ciklu Carnikavā turpina ar tēmu "Latvijas gars" publicitātes

Gatavojoties Latvijas valsts simtgadei, šogad Carnikavas tautas namā "Ozolaine" ar jaunu tēmu – "Latvijas gars" – turpināsies pērn aizsāktā izstāžu cikla triloģija, pavēstīja tautas nama vadītājas vietniece Agnija Saprovska.

Ciklā "Latvijas gars" skatītājiem tiks ne tikai piedāvātas izstādes, bet arī sarunu loks, kas aicinās tikties, uzklausīt un veidot dialogu ar Latvijas kultūrtelpā nozīmīgām personībām vizuālajā un skatuves mākslā, mūzikā, tradicionālajā kultūrā, literatūras, vēstures un zinātnes jomā, tādējādi meklējot identitāti, kas šodien veido mūsu pastāvēšanas pamatu dažādās kultūras nozarēs.

4. februārī plkst. 18.00 atklās cikla pirmo tēmu "Dzīva spēle", kur uz sarunu aicināts režisors Viesturs Kairišs, māksliniece Ieva Jurjāne un aktrise Baiba Broka. Sarunu vadīs žurnālists un režisors Pauls Timrots. Tiks atklāta arī mākslinieces Ievas Jurjānes darbu izstāde, kas tematiski sasaucas ar tēmām "dzīve" un "spēle". Izstāde tautas namā "Ozolaine" būs apskatāma līdz 2. martam.

4. martā kopā ar Latvijas mūzikas jomas profesionāļiem varēs iepazīt tēmu loku "Skaņrades gars". Savukārt 29. aprīlī Mākslas dienu ietvaros visā Carnikavas novadā būs sajūtams "Piejūras gars", ko vides objektos un publiski apskatāmos mākslas darbos atklās dažādi mākslinieki.

2. jūnijā tiks raisīta tēma "Tradīcijas gars", un būs apskatāma austo galdautu izstāde.

3. septembrī kopā ar fondu "1836" uzmanība tiks pievērsta "Dabas garam", bet 13. oktobrī skanēs aicinājums ieklausīties "Vārda spēkā", arī atklājot dzejniekiem Ojāram Vācietim un Imantam Ziedonim veltītu izstādi.

Cikla noslēgums paredzēts 8. decembrī, kad kopā ar Latvijas zinātniekiem atklās sarunu loku "Apgaismots gars".

Pagājušajā gadā Carnikavā ciklā "Latvijas matērija" izstādēs un meistardarbnīcās tika iepazītas astoņas matērijas, kas atklājās kā Latvijas mākslas vērtības. Jāatgādina, ka līdz 2. februārim Carnikavas tautas namā vēl var apskatīt noslēdzošo cikla izstādi "Metāla sirds".