14.07.2012 08:19

Macats ļausies romantikai Saulkrastu "džezā"

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kopā ar pasaulslaveniem mūziķiem tradicionālajā džeza mūzikas festivālā Saulkrastos uzstāsies arī Raimonds Macats, kurš atzīst, ka sajūtas, gaidot festivālu, ir labas. Kopā ar pasaulslaveniem mūziķiem tradicionālajā džeza mūzikas festivālā Saulkrastos uzstāsies arī Raimonds Macats, kurš atzīst, ka sajūtas, gaidot festivālu, ir labas. www.jazzkaar.ee

Jau šajā nedēļas nogalē sāksies džeza mūzikas festivāls "Saulkrasti Jazz Festival 2012", kas šogad svinēs jau 15. šūpuļsvētkus. "Festivālā ir jūtama romantiska aura," teic mūziķis un komponists Raimonds Macats.

 

"Festivālā neesmu piedalījies kā students, bet kā mācību spēks. Tas ir ļoti labs festivāls jaunajiem censoņiem," pauž R. Macats. No 16. līdz 21. jūlijam notiks gan jauno mūziķu meistarklases talantīgu pedagogu vadībā, gan studentu un jau pasaulslavenu mākslinieku koncerti.

Otrdienas vakarā atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" uzstāsies arī muzikālā apvienība "Raimonda Macata Quintet RM5", kas klausītājus priecēs ar R. Macata komponētiem skaņdarbiem. Mākslinieks atzīst, ka džeza mūzika ir interesanta. Tā ietver gan nopietnus brīžus, gan ne tik ļoti nopietnus, protams, tāda kā popmūzika vai estrādes mūzika tā nebūs nekad. "Odi vakaros vairs nekož, festivāls notiek tepat Saulkrastos. Visiem ir jānāk atpūsties un pabaudīt māksla," aicina komponists.

R. Macats atklāj, ka vasara solās būt radoši rosīga un aktīva. Taču pirms Saulkrastu džeza festivāla mūziķis kopā ar tuvākajiem cilvēkiem nolēmis doties atpūsties pie jūras. "Došos radošā atvaļinājumā uz jūrmalu, kas atrodas nedaudz aiz Rojas," atklāj mākslinieks.

Festivāla laikā 15 brīvdabas koncertos uzstāsies gandrīz 30 mūziķu grupas no visas pasaules. Pasākums piedāvā arī virkni bezmaksas koncertu Saulkrastu Saules laukumā un uz "Origo" vasaras skatuves Stacijas laukumā Rīgā.