12.01.2017 16:29

Baldones Mākslas skolas jaunajās telpās apskatāma pirmā izstāde

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldones Mākslas skolas jaunajās telpās apskatāma pirmā izstāde Baldones Mākslas skola

Baldones Mākslas skolas jaunajās telpās Iecavas ielā 2 iespējams aplūkot pirmo izstādi – retrospektīvu diplomdarbu kolekciju. Jaunās telpas ir aprīkotas ar speciālu izstāžu apgaismojumu, kas ļauj skatītājam uztvert mākslas darbu krāsu un formu.

Kopš mākslas skolas dibināšanas šī ir pirmā reize, kad mākslas skola ir ieguvusi tik labi aprīkotu izstāžu vietu, skaidro Baldones Mākslas skolas pārstāvji.

Izstādē pārstāvēti dažādi mākslas žanri – glezniecība, tēlniecība, grafika, porcelāna apgleznošana, kā arī pētījums mākslas vēsturē. Izstādes kuratori ir Ieva Muzikante un Tālivaldis Muzikants.

"2016. gada diplomandu darbu kolekciju ievada Adriana Kazarjana "Austras koks" – ornamentālu vides objektu grupa, kas jau kopš rudens izvietota skolas ieejas priekšā, priecējot gan kājāmgājējus, gan autobraucējus. Diplomdarba vadītājs ir mākslinieks un dizainers Tālivaldis Muzikants," informē mākslas skolas pārstāvji.

Izstādes ekspozīcija skolas otrajā stāvā sākas ar grafikas darbiem – Kitijas Rasmanes "Taras dienasgrāmatu" (2015), Adeles Rasmanes "Izjūtām" un Elīnas Ivanovas darbu "Zīmes". Šo trīs profesionālo grafikas diplomdarbu vadītāja ir māksliniece, grafiķe Inguna Krolle.

"Vieni no iespaidīgākajiem glezniecības darbiem izstādē ir Rebekas Skolmeistares 2014. gadā gleznotie lielformāta "Kaķi", kas tapuši mākslinieces Ievas Muzikantes vadībā. Rebeka kopš diplomdarba beigšanas turpina radoši strādāt animālijas žanrā un šoruden pat bija sarīkojusi savu personālizstādi Vecumniekos," vēsta mākslas skolas pārstāvji.

Krišjāņa Beļavska triptihs "Pavasaris Baldonē" (2015), kas arī tapis Ievas Muzikantes vadībā, pārsteidz skatītājus ar savu profesionālo meistarību un gandrīz vai Vilhelma Purvīša gleznām raksturīgo impresionistisko glezniecības manieri, skaidrots mākslas skolas sniegtajā informācijā.

Spēcīgi tēlniecības darbi ir Janas Gipteres 2004. gadā veidotais diplomdarbs "Zirgs" un skice "Vāverīte" (diplomdarba vadītājs T. Muzikants).

"Skolas lepnums ir arī Jāņa Bergmaņa diplomdarbs "Agnus Dei" (2005), kas tapis Ievas Muzikantes vadībā. Jānis savu diplomdarbu veicis veselos trīs mākslas žanros – glezniecībā, grafikā un tēlniecībā. Viņa darba pamatā ir spāņu mākslinieka Fransisko Surbarana glezna "Agnus Dei"," stāsta skolas pārstāvji.

Izstādē var aplūkot arī pamatīgo Kristapa Knohenfelda pētījumu mākslas vēsturē "Ēģiptiešu cilnis" (2007, diplomdarba vadītāja mākslas zinātniece Vineta Skalberga).

Tāpat izstādē ir apskatāmas diplomdarbu planšetes, kas tapušas datorgrafikas nodarbībās skolotājas, mākslinieces Ivetas Aigares vadībā, vēstīts mākslas skolas sniegtajā informācijā.

Pēc iepriekšējas pieteikšanās iespējams arī noskatīties video diplomdarbus: Patrika Voldemāra Reisnera videoklipu "Noslēpums" (2016, diplomdarba vadītāja Kristīne Krastiņa-Indāne) un Alana Eimaņa filmu "Dokumentālists" par Baldones sanatorijas vēsturi (2015, diplomdarba vadītāja Kristīne Krastiņa-Indāne), informē skolas pārstāvji.

Vairāk informācijas skolas mājaslapā.

Izstādi ir iespējams apskatīt Baldones Mākslas skolas darba laikā.