10.07.2012 17:30

"Framest" "Jaunajā vilnī" izpildīs Paula dziesmas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vokālā grupa "Framest" priecēs skatītājus un žūriju ar R.Paula dziesmām. Vokālā grupa "Framest" priecēs skatītājus un žūriju ar R.Paula dziesmām. www.platforma.lv

Vokālā grupa "Framest", kas šogad pārstāvēs Latviju starptautiskajā konkursā "Jaunais vilnis 2012", savā repertuārā plānojusi izpildīt komponista Raimonda Paula melodijas.

Grupa savu repertuāru jau ir sagatavojusi, paredzot arī rezerves variantu gadījumam, ja konkursa režisoram un producentam būs kādi iebildumi.

"Savam repertuāram esam izvēlējušies Paula melodijas un domājam, ka tas varētu būt repertuārs, kas būtu pieņemams arī konkursa producentam. Savukārt konkursa dienai, kurā paredzēti dziesmu pirmatskaņojumi, pats esmu uzrakstījis jaundarbu, kas izskanēs latviešu valodā. Protams ir rezervētas arī vēl citas partitūras, ja producentam nepatiks mūsu izvēlētā," aģentūrai LETA stāstīja grupas dalībnieks un mākslinieciskais direktors Jānis Ķirsis.

Viņš gan neatklāja to dziesmu nosaukumus, kas tiks izpildītas trijās konkursa dienās, norādot, ka vēlas saglabāt nelielu intrigu un interesi no klausītāju puses.

"Framest" centīgi gatavojas konkursam, taču "Jaunais vilnis" ne ar ko neatšķiras no grupas ikdienas darba, jo tāpat notiek mēģinājumi un sadarbība ar vokālo pedagogu, vienīgi šis konkurss liek grupas dalībniekiem strādāt daudz intensīvāk.

Grupas pārstāvis vēstīja, ka konkursa finālisti ir spēcīgi konkurenti, katrs ar savu mentalitāti un saviem trumpjiem. Par grupas "Framest" spēcīgākajiem trumpjiem viņš uzskata dalībnieku muzikālo izglītību un bagātīgo skatuves pieredzi, kas gūta, piedaloties arī mūziklos.

Konkursa finālā būs pārstāvēta arī Armēnija, Baltkrievija, Izraēla, Itālija, Kazahstāna, Ķīna, Kirgiztāna, Lietuva, Meksika, Nigērija, Krievija, Ukraina un Somija.

Jau ziņots, ka starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2012" Jūrmalā notiks no 24. līdz 29. jūlijam.

Konkursa pirmajā dienā Dzintaru koncertzālē norisināsies tradicionālā svinīgā valstu karogu ienešana un iepazīšanās ar profesionālās žūrijas locekļiem. Vakara noslēgumā uzstāsies spilgtākās mūzikas zvaigznes un tiks izlozēta konkursa dalībnieku uzstāšanās kārtība. Festivālā pirmās dienas koncertā uzstāsies Igors Krutojs, Josifs Kobzons, Sofija Rotaru, Valērijs Ļeontjevs, Leonīds Agutins, Valērija, Laima Vaikule, Valērijs Meladze, Dima Bilans, Ivans Dorns, Diāna Gurtskaja, Larisa Doļina, Poļina Gagarina, grupa "Gradusi", Verka Serdučka un daudzi citi, bet vakara īpašais viesis būs Toms Džonss.

Konkursa pirmā diena notiks 25. jūlijā, un šajā dienā finālistiem būs jāizpilda kāds no pasaules hitiem. Pirms konkursantu uzstāšanās skatītājus ar lielisku koncertu priecēs tādi populāri mākslinieki kā Alsu, grupa "Serebro", Timati, Irina Dubcova, Aleksandrs Maršals, Buranovskas vecmāmiņas, grupa "Quest Pistols", Larisa Doļina, Aleksejs Čumakovs, Timurs Rodrigezs un bērnu konkursa "Jaunais vilnis 2011" uzvarētājs Andraniks Aleksanjans no Ukrainas. Vakara īpašais viesis būs 80. gadu populārais dziedātājs Riks Estlijs.

Otrajā dienā finālisti Dzintaru koncertzālē izpildīs savas valsts hitu, kā arī skatītājus gaidīs rokkoncerts, kurā piedalīsies leģendāri Krievijas rokmūziķi – grupa "Vaskreseņie", "Mašina Vremeņi", "Akvarium", "Čaif" un "Pelageja".

27. jūlijā konkursa finālisti atpūtīsies, bet skatītājus Dzintaru koncertzālē sagaidīs Konstantīna Meladzes autorvakars. Šajā vakarā Krievijas, Ukrainas un Latvijas šovbiznesa zvaigznes izpildīs lieliska mūsdienu komponista K. Meladzes sacerētus hitus.

Konkursa dalībnieku trešā diena būs 28. jūlijs, kad tiks izpildītas īpaši šim konkursam sacerētas dziesmas, bet pirms tam uz skatuves uzstāsies tādi populāri mākslinieki kā Raimonds Pauls, Stass Mihailovs, Timati, grupa "A-Studio", Leonīds Agutins, Irina Dubcova un citi. Vakara īpašā viešņa būs Lāra Fabiāna.

Šā gada "Jaunā viļņa" konkursa noslēguma koncerts Jūrmalā izskanēs 29. jūlijā, kad no finālistu vidus tiks izraudzīts "Kristāla viļņa" ieguvējs, kā arī tiks noskaidroti skatītāju simpātiju un atbalstītāju balvu ieguvēji. Noslēguma koncertā kā īpašie viesi piedalīsies Nellija Furtado un Sumi Džo, kā arī būs gaidāmi Krievijas mākslinieku priekšnesumi.

Kā liecina "Biļešu servisa" vietnē pieejamā informācija, uz 27. un 29. jūlijā notiekošajiem koncertiem biļetes vēl pieejamas tikai par 300 latiem, bet uz pārējo dienu koncertiem biļetes var iegādāties arī par lētāku samaksu.