08.12.2016 10:08

"Brīnumskapim" – "Zilā mēle" un papildkoncerts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Brīnumskapim" – "Zilā mēle" un papildkoncerts publicitātes

Bērnu mūzikas projekta "Brīnumskapis" autori pavēstījuši par jauna albuma "Zilā mēle" izdošanu, koncertu turneju "Brīnumskapja dziesmu bildes", kas sākas 10. decembrī, un papildkoncertu Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā Rīgā.

"Brīnumskapis" izdod ceturto studijas albumu ar nosaukumu "Zilā mēle", atgriežoties pie dabas un stāstot par mežu un tā iemītniekiem, viņu piedzīvojumiem un gaitām. Par vilciņu, kuru aicina sasildīties pie karstas tējas, par skudrām – vai viņas ir brīvas, par maijvabolēm – vai viņām ir sirds, par apodziņu un arī vardītēm, kuras dzied mīlas dziesmas savā dīķī. Neiztiek arī bez noslēpumainajiem "Brīnumskapja" kambariem, kuros dzīvo Durvju burvis un kur glabājas pati galvenā slepenā formula – kāpēc mēle var būt zila?

"Albumā dzirdamas jaunas un "Brīnumskapim" līdz šim varbūt neraksturīgas skaņas, tādējādi atklājot pavisam jaunu projekta skanējumu un sajūtu," norāda projekta autori.

"Zilās mēles" dziesmas ir sarakstījis ne tikai "Brīnumskapja" Komponists (Aigars Voitišķis), bet arī Kaķītis Laķītis (Ingus Ulmanis), Skolotājs (Andris Sējāns) un jauns, vēl nezināms "Brīnumskapja" slepenais dziesmu autors – Jānis Kurzemnieks. Kā jau ierasts, daudzām dziesmām ir "Brīnumskapja" Dzejnieka (Pētera Brūvera) dzejoļi, taču albumā izmantoti arī Ievas Samauskas, Evijas Gulbes, Ingus Ulmaņa, Edgara Šubrovska un Jāņa Šipkēvica teksti.


Jaunā albuma kompozīcijas ir iekļautas Ziemassvētku koncertu turnejas "Brīnumskapja dziesmu bildes" programmā un kopā ar "Brīnumskapja" draugiem, bērnu vokālo ansambli "Knīpas un Knauķi", uz skatuves tiek pārvērstas bildēs, piedāvājot jaunu un vēl līdz šim nebijušu koncertu šovu.

"Brīnumskapja dziesmu bildes" koncerti notiks lielākajās Latvijas koncertzālēs un kultūras namos, Pierīgā – 11. decembrī Ropažu kultūras un izglītības centrā un 18. decembrī Ādažu kultūras centrā. Savukārt 26. decembrī Rīgā, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, līdz ar iepriekš plānotajiem koncertiem plkst. 12.00 un 15.00 tiek izsludināts arī papildkoncerts plkst. 18.00.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs, internetā un koncertu norises vietās. Albuma un koncertu prezentācijas video šeit.