09.07.2012 16:24

Jaunmārupes koris ”Universum” pārstāvēs Latviju starptautiskā festivālā

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kora koncerts Sakaslejas baznīcā 2011.gada 18. decembrī. Kora koncerts Sakaslejas baznīcā 2011.gada 18. decembrī. www.marupe.lv

Ikviens novada iedzīvotājs 15. jūlijā plkst. 17.00 aicināts apmeklēt Jaunmārupes jauniešu jauktā kora "Universum" koncertu.

Tajā klausītāji tiks iepazīstināti ar repertuāru, kas sagatavots jūlija beigās notiekošajam 4. Starptautiskajam koru festivālam Francijas pilsētā Aveironā.

Koncerta programmā tiks atskaņoti viduslaiku komponistu garīgās mūzikas skaņdarbi, mūsdienu komponistu oriģināldziesmas, kā arī latviešu tautasdziesmu apdares, vēsta portāls "Mārupe.lv".

Starptautiskais festivāls Francijā noris no 22. līdz 29. jūlijam. Koncerts, kas būs kā atskaite un ceļamaizes svētības kods pirms došanās uz Starptautisko koru mūzikas festivālu, notiks Piņķu Jāņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

 

Tajā piedalīsies dziedātāji no Ķīnas, Spānijas, Armēnijas, Itālijas, Bulgārijas un Ukrainas. Tieši Mārupes novada korim būs tas gods pārstāvēt Latviju.

"Universum" tika dibināts tikai pērn 16. septembrī, un jau pēc diviem mēnešiem varēja vērot un vērtēt kolektīva pirmo publisko uzstāšanos. 17. novembrī Mārupes kultūras namā notika koncerts, kurā katrs Mārupes novada pašdarbības kolektīvs sniedza īsu priekšnesumu, tostarp "Universum".

Diriģenta Riharda Rudzīša vadībā tas nodziedāja divas dziesmas: Zigmara Liepiņa "Svētī debesīs šo zemi" un Pētera Vaska "Madrigāls".