18.12.2016 12:33

Foto: Izstādē Carnikavā aicina iepazīt metālu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Foto: Izstādē Carnikavā aicina iepazīt metālu Carnikavas novada pašvaldība

Izstāžu cikls "Latvijas matērijas" Carnikavā, kas šogad interesentus jau iepazīstināja ar stiklu, papīru, ādu, mālu, koku, audumu un akmeni, turpinās ar sestdien tautas namā "Ozolaine" atklāto izstādi "Metāla sirds". Tā būs apskatāma līdz 25. janvārim.

Izstādē vērojami darbi, ko darinājuši Latvijā pazīstami metālmākslinieki – Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina apakšnozares vadītājs Arvīds Endziņš, Carnikavas novada vecmeistars Helmuts Āķis, kā arī metālmākslinieki divās paaudzēs – tēvs un dēls Igo un Toms Celmiņi.

Atklāšanas dienā carnikaviešiem bija iespēja satikt metāla mākslas nozares meistarus un piedalīties radošās darbnīcās – darboties ar šo matēriju praktiski, veidojot eglīšu rotājumus vai izkaļot izstāžu ciklam "Latvijas matērija" veltītu monētu, kā arī uzzināt par metāla pārsteidzošajām īpašībām un saklausīt tā skaņu pasauli ar Zinātkāres centra "Zinoo" ekspertu palīdzību, kuri eksperimentālā priekšnesumā atklāja metāla neparastās fizikālās un ķīmiskās īpašības.

Pasākuma dalībnieki arī varēja piedalīties Latvijas simtgadei veltītā baltā galdauta darināšanā, kuru Carnikavā svinīgi iesāka aust Latvijas Republikas 98. jubilejas sarīkojumā.

Kā informēja pašvaldībā, nākamā gada sākumā Carnikavā atklās nākamo Latvijas Republikas simtgadei veltīto tēmu – "Latvijas gars", kuru veidos sarunu cikls, piedaloties Latvijas kultūrā nozīmīgām personībām, ar kurām kopā būs iespēja meklēt identitāti, kas veido mūsu latviskās pastāvēšanas pamatu dažādās jomās. Cikls iesāksies 27. janvārī ar "Skaņrades garu", kur uz sarunu Carnikavā būs aicināti latviešu komponisti.