03.11.2016 15:18

Valsts svētkus Ropažos ieskandinās koncerts "Svētī, Debesis, šo zemi!"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valsts svētkus Ropažos ieskandinās koncerts "Svētī, Debesis, šo zemi!" publicitātes

10. novembrī Ropažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā ar koncertu "Svētī, Debesis, šo zemi!" viesosies Rīgas Lutera draudzes koris un ģitārists Gints Smukais. Gaidāmā koncerta ideja radusies pēc Ropažu draudzes priekšnieka Zigurda Erciņa aicinājuma radīt Valsts svētku noskaņu, arī dievnamā pulcējot kopā mūziku mīlošos.

"Valsts svētku nedēļas priekšvakarā vēlamies īpaši iepriecināt klausītājus, Ropažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā paredzētā koncerta programmā iekļaujot gan patriotiska, gan garīga satura dziesmas, kas izsaka arī mūsu būtību – dziesmas, kuras esam iemīļojuši. Turklāt visas repertuārā iekļautās dziesmas ir latviešu komponistu skaņdarbi," stāsta Rīgas Lutera draudzes jauktā kora diriģents Matīss Tučs.

"Koncerts būs sirsnīgs un muzikāli dažāds, jo tajā uzstāsies ne tikai koris, bet arī dzirdēsiet balss solo ar ģitāras pavadījumu, kā arī instrumentālus skaņdarbus ģitāras solo izpildījumā. Priecājamies, ka gada laikā, kopš Rīgas Lutera draudzes koris atjaunojis savu darbību, izveidojusies īpaša saikne ar ģitāru pavadījumu, un šoreiz mums pievienosies talantīgais ģitārists Gints Smukais."

"Domājot par koncerta nosaukumu, sapratām, ka katra sirds ir mums Dieva dotā zeme, ar kuru jāstrādā, un tieši tāpat ar Latviju – esam šeit dzimuši, ielikti ne pēc mūsu, bet Dieva izvēles, un tā ir zeme, par kuru mums dots rūpēties," pauž diriģents Matīss Tučs.

"Mēs ļoti priecājamies par iespēju iepazīt jaunu baznīcu – unikālu, autentisku, ar savu vēstures īpašo stāstu. Šis koncerts ir kā jauns atspēriena punkts pirms gada atjaunotajam korim, tam nepaliekot uz vietas, bet aktīvi muzicējot, koncertējot un iepazīstot Latviju ar tās skaistajiem dievnamiem."

Rīgas Lutera draudzes kora sabiedrisko attiecību konsultante Daina Vārpiņa norādīja, ka līdz šim Rīgas Lutera draudzes koris galvenokārt muzicējis savā baznīcā – Torņakalnā. Ieeja koncertā ir bez maksas.