01.11.2016 10:16

Drīzumā Babītē, Ķekavā un Baložos būs skatāmas divas komēdiju izrādes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Epizode no izrāde “Septiņi vecpuiši”. Epizode no izrāde “Septiņi vecpuiši”. www.racoco.lv

7. novembrī Baložu kultūras namā būs baudāma muzikālā komēdija "Septiņi vecpuiši", bet 4. novembrī Piņķos un 10. novembrī Doles tautas namā – komēdija "Silvija".

Muzikālā komēdija "Septiņi vecpuiši", kura pirmizrādi piedzīvoja 22. jūlijā Liepājas "Pūt vējiņi" koncertestrādē un kura jau izceļojusi vairākās Latvijas pilsētas, nu būs skatāma arī Baložos. Izrāde skatītājus lutinās un kutinās ar dziesmām, komiskām situācijām, spilgtiem un ilgi prātā paliekošiem tēliem.

Dzīvespriecīgo stāstu izdzīvos Latvijā populāri aktieri un komiķi – Rihards Lepers, Mārtiņš Vilsons vai Juris Strenga, Gunārs Placēns, Āris Rozentāls, Jānis Jarāns, Dainis Porgants, Jānis Kirmuška, Imants Vekmanis un vienīgā dāma vecpuišu kolektīvā – Ginta Krievkalna vai Jūlija Ļaha. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies taustiņu virtuozs Gints Žilinskis.

"Septiņi vecpuiši" ir turpinājums jau labi zināmajai izrādei "Septiņas vecmeitas", kas tika iestudēta 2015. gada vasarā. Analogi šai izrādei, kurā vienā pansijā ar vecmeitām dzīvoja kāds jauns mākslinieks, izrādē "Septiņi vecpuiši" pansijas iemītnieki ir vīrieši, bet darbiniece – jauna un skaista meitene. Aizņemta ar mācībām augstskolā un darbu pansijā, meitene atstājusi novārtā savu privāto dzīvi, kuru apņemas nokārtot šarmantie kungi ar spilgtām rakstura iezīmēm. Skatītāji piedzīvos īstu jautrību, vērojot vecpuišus savedēju lomā.

Mārtiņš Vilsons komentē: "Bez krietnuma un mīlestības latviešu tauta nevar pastāvēt. Smalks humors ir zelta vērts." Rihards Lepers: "Gadi un laikmeti mainās, bet cilvēku pārdzīvojumi, problēmas un attiecības paliek nemainīgas. Lai kāds būtu laikmets, bez mīlestības cilvēki nevar izdzīvot".

"RaCoco teātra" izrādi "Septiņi vecpuiši" veidojis režisors Ivars Lūsis, tērpu māksliniece Jūlija Ļaha, horeogrāfe Ieva Biteniece, muzikālā repetitore Ginta Krievkalna.

Izrāde notiks 7. novembrī plkst. 19.00 Baložu pilsētas kultūras namā. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā, kā arī izrādes norises vietā. Vairāk nekā desmit cilvēku kolektīvam pieejamas atlaides.

Toties 4. novembrī Babītes novada Kultūrizglītības centrā un 10. novembrī Doles tautas namā būs iespēja noskatīties izrādi "Silvija", kas veidota pēc amerikāņu dramaturga Alberta Ramsdela Henrija lugas. Izrādes režisors ir Voldemārs Šoriņš, komponists – Valdis Zilveris, mākslinieks – Jānis Jansons.

Izrādē bankas ierēdnis Gregs sastop parkā noklīdušu kucīti un aizved to mājās, kā rezultātā izveidojas neparasts mīlas trīsstūris: vīrs, sieva un suns. Ja sākumā pieklīdene rada ģimenē haosu un izraisa sievā greizsirdību, beigās tieši suns ir tas, kurš palīdz saglabāt vissvarīgāko – attiecības starp tuviem cilvēkiem. "Silvija" ir komēdija par mīlestību un nemīlestību, par veidiem, kā mūsdienu pragmatismā saglabāt jūtu pilnību, tuvību ar dabu un dzīvesprieku.

Sagaidāmi asprātīgi dialogi, absurdas situācijas un negaidīti pavērsieni – izrādē ar skumjām, bet laimīgām beigām.

Izrāde notiks:

4. novembrī plkst. 19.00 Kultūrizglītības centra lielajā zālē, Jūrmalas ielā 14A, Piņķos (biļetes var iegādāties Kultūrizglītības centrā pie dežurantēm darbadienās plkst. 8.00–20.00, sestdienās plkst. 10.00–16.00); 10. novembrī plkst. 19.30 Doles tautas namā (biļetes nopērkamas iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīzes" un Ķekavas kultūras nama kasēs, kā arī norises vietā pirms pasākuma).