26.10.2016 16:28

Agris Gedrovičs no "Sestās jūdzes": Ādažos skanēs dziesmas, ko ballēs nespēlējam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Agris Gedrovičs no "Sestās jūdzes": Ādažos skanēs dziesmas, ko ballēs nespēlējam publicitātes

Atzīmējot jubileju, 28. oktobrī plkst. 19.00 Ādažu kultūras centrā pie saviem klausītājiem ar patriotisku noskaņu caurvītu jubilejas koncertu "Man citas zemes nevajag" dosies grupa "Sestā jūdze". Koncertā skanēs gan grupas piecpadsmit gadu pastāvēšanas laikā radītie lielākie hiti, gan pasaulē pazīstamu skaņdarbu kaverversijas īpašā grupas "Sestā jūdze" skanējumā, kāda nav nevienai citai Latvijas grupai.

Uz sarunu aicinājām grupas solistu Agri Gedroviču.


– Kuri brīži diennaktī ir visražīgākie jaunu dziesmu tapšanai – rīts, vakars? Un kura ir visneparastākā vieta, kur jūs apciemojusi mūza?

– Konkrēta dienas daļa nav būtiska, galvenais – kurā brīdī ieraudzīšu labu tekstu, kam sacerēt melodiju. Neparastākā vieta, kur ieradusies mūza, bija mauriņā pie mājas, zālīti pļaujot.

– Kas vispār spēj iedvesmot dziesmu tapšanu? Pastaigas pa mežu, gar jūru, sastaptie cilvēki, kādi notikumi?

– Vispirmām kārtām – labs teksts. Ja man patīk teksts, tas ir galvenais dzinulis sacerēt melodiju, kas "iemīlētos vārdos". Jebkādi citi notikumi ir sekundāri.

– Nesen "Mikrofona ieraksti" klajā laida grupas "Sestā jūdze" labāko dziesmu izlasi. Vai vispār var noteikt, kura ir grupas labākā dziesma? Un kura no šajos 15 gados tapušajām dziesmām jums pašam ir vismīļākā, vistuvākā?

– Grūti pat formulēt kritērijus, pēc kuriem noteikt dziesmu, ko saukt par labāko. Manuprāt, tādu nemaz nav. Labākā katram būs sava, tādēļ to ļausim izvēlēties klausītājiem. Piemēram, vietnē "Youtube" dziesma "Pieci soļi, nedēļa vai mūžs" ir skatīta vairāk nekā 85 tūkstošus reižu, citām šis rādītājs ir krietni mazāks. Man pašam tuvākās dziesmas mainās, bet pēdējā laikā tā noteikti ir jau pieminētā "Pieci soļi, nedēļa vai mūžs".

– Grupai ir dziesma, kas veltīta rabarberu vīnam. Vai grupas repertuārā ir vēl kādi specveltījumi, un vai tie, kam dziesmas veltītas, to zina?

– Dziesma "Rabarberu vīns" ir veltīta šim dzērienam, par kura eksistenci dziesmas tapšanas brīdī pat nezināju. Tā arī ir vienīgā dziesma ar konkrētu veltījumu, citu tādu mūsu repertuārā nav.

– Jau 28. oktobrī dosieties jubilejas tūrē, kas aptvers teju visu Latviju. Kāds ir galvenais vēstījums, ko cilvēkiem vēlaties ar šo tūri nodot?

– Ir dziesmas, ko ballēs nespēlējam, taču tās skanēs gaidāmajos koncertos. Lai klausītāji atnāk, paklausās, noskatās un novērtē, ko pa šiem 15 gadiem esam paveikuši. Sevišķi tas attiecas uz dziesmām, kas iepriekš ir mazāk dzirdētas.

Iepriekš:

Kantrimūzikas grupa Sestā jūdze Ādažos sāks patriotisku jubilejas koncerttūri