18.10.2016 13:52

Ropažos muzicēs "Latvian Blues Band" un Jenny May

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos muzicēs "Latvian Blues Band" un Jenny May publicitātes

Tuvākajā laikā divi skanīgi koncerti gaida Ropažu kultūras un izglītības centra apmeklētājus. Jau piektdien, 21. oktobrī, ar dziesmām no jaunā albuma "Music of my heart" un arī jau zināmiem hītiem tur uzstāsies "Latvian Blues Band", bet 4. novembrī akustisko programmu "Sajūtu mistērija" piedāvās šarmantā Jenny May.

Mūzikas apvienība "Latvian Blues Band" šī gada sākumā pabeigusi darbu ierakstu studijā, kur sagatavotas 14 oriģināldziesmas jaunajam albumam "Music of my heart". Visu dziesmu autori ir grupas dalībnieki Jānis Bukovskis (mūzika) un Rolands Saulietis (teksts).

Paši mūziķi apgalvo, ka albums ir muzikāli interesants, bet tajā iekļauto mūziku esot grūti ielikt kāda konkrēta blūza paveida rāmjos: "Dziesmas radušās no iespaidiem, tūrējot pa pasauli, kā arī no personiskās dzīves priekiem un bēdām. Tāds īsts blūzs – ko sirds jūt, to spēlējam."

Divas nedēļas vēlāk ropažniekus gaida tikšanās ar dziedātāju Jenny May, kura koncerttūres ietvaros uzstāsies ar unikāli sagatavoto akustisko programmu "Sajūtu mistērija". Kā atzīst tūres rīkotāji, līdz šim bijis pierasts, ka Jenny May uz skatuves ir kā spridzeklis, taču uz rudeni dziedātāja sagatavojusi koncertprogrammu no mierīgas līdz ekspresīvai sajūtu gammai, no tautas dziesmas līdz pat rokmūzikai.

"Ja agrāk man sajūtu krāsas bija baltas vai melnas, tad tagad gribu izbaudīt arī starptoņus. Nav tikai mierīgi vai jestri, ir arī viegli, pieklusināti, dedzīgi, un dziļi. Gribu likt just. Dzīve ir sajūtām bagāta, tāpēc ļausimies kopējai sajūtu baudīšanai. Svarīgi, lai cilvēki var dziedāt līdzi un gremdēties "Sajūtu mistērijā" kopā ar mani," izteikusi pati dziedātāja.

Koncertā varēs dzirdēt kompozīcijas "Nāk nakts", "Es gribu vēl mīlēt", "Dzīres", "Dzimtā valoda", "Kūko, kūko dzeguzīte", "Uz krustcelēm mazs bērniņš", "Cielaviņa", "Lūgums" un daudzas citas zināmas latviešu un ārzemju kompozīcijas. Tas viss akustiskā skanējumā klavieru, perkusiju un akustiskās ģitāras pavadījumā.