05.10.2016 11:52

Ar izrādi "Romeo un Džuljeta" Salaspilī viesosies Valmieras teātris

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar izrādi "Romeo un Džuljeta" Salaspilī viesosies Valmieras teātris publicitātes

21. oktobrī ar izrādi "Romeo un Džuljeta" Salaspils kultūras namā "Rīgava" viesosies Valmieras teātris. Lugas notikumi pietuvināti mūsu dienām, un dzimtu naida vietā par jaunu cilvēku nāves iemeslu kļuvusi cīņa par varu.

"Es izvēlējos šo lugu, jo tajā tik uzskatāmi ir pretstatīts tas, ko mēs visi gribam, ar to, ko mēs darām. Mēs gribam mīlēt un būt mīlēti, taču – būt destruktīviem ir vieglāk," saka izrādes režisors Mārtiņš Eihe.

"Izrādē neesam izvēlējušies kādu konkrētu laiku, arī vieta ir nosacīta Amerika – mūsu sapņu un priekšstatu zeme, kur visam vajadzētu būt labi. Divu naidīgu dzimtu vietā Romeo un Džuljetas mīlestību padara neiespējamu vecāku tieksme pēc varas, kuras dēļ viņi gatavi uz visu: tēvs, skaidri apzinoties, ko dara, gatavs pārdot savu meitu.

Mūsu izrādē Džuljetai vairs nav 14 gadu, varoņi ir tādi, kādi ir aktieri – jauni, bet jau pieauguši cilvēki, kas saprot, ka mīlestība ir vienīgā izeja abu ģimeņu radītajā bezizejā."

Režisors Mārtiņš Eihe ir arī izrādes telpas koncepcijas autors. Kostīmu māksliniece – Baiba Litiņa, horeogrāfs – Aigars Apinis. Galvenajās lomās aktieri Rūta Dišlere un Rihards Jakovels. Pārējās lomās: Mārtiņš Liepa, Baiba Valante, Ingus Kniploks, Januss Johansons, Inga Apine, Aigars Apinis, Skaidrīte Putniņa, Arnolds Osis, Māris Bezmers, Kārlis Neimanis, Ģirts Rāviņš.

Biļetes uz iestudējumu var iegādāties Salaspils kultūras nama kasē, "Biļešu paradīze" kasēs un www.bilesuparadize.lv.