04.07.2012 05:04

Jaunais pianisma virtuozs no Baldones vāc līdzekļus studijām Londonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

24 gadus vecais Eduards Grieznis no Baldones sapņo par spožu pianista karjeru. Lai mērķi sasniegtu, talantīgais jaunais mūziķis aicina izdarīt labu darbu.

Šogad Karaliskajā Ziemeļu mūzikas koledžā Lielbritānijā Eduards pabeidzis bakalaura studijas mūzikā kā pianists.

Viņš jau ir izturējis iestāšanās konkursu prestižajā Gildholas Mūzikas un Drāmas skolā Londonā, lai studētu maģistrantūrā. Dzīve Londonā ir dārga, tāpēc puisim nepieciešami 2000 lati, lai sāktu kravāt ceļasomas.

Eduarda sasniegumu pūrā ir 1. vieta "The Piano Recital Prize" konkursā Lielbritānijā 2011. gadā, dalība finālā un specbalva "John Ireland Prize" konkursā Lielbritānijā 2011. gadā un 1. vieta starptautiskajā konkursā "Giuseppe Terraciano" Itālijā 2007. gadā. Eduards ir vairāku stipendiju ieguvējs, aktīvi darbojies labdarības koncertos, piedalījies augsta mēroga meistarklasēs.Eksperti jau novērtējuši Eduardu kā pieredzējušu pianistu un komponistu ar lieliskām virtuozitātes un improvizācijas spējām.

Vidējo izglītību Eduards ieguvis Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskola, bet pirms tam mācījies Baldones mūzikas pamatskolā (pedagogi – Linda Atvare, Jolanta Visocka).

19 gadu vecumā Eduards ierakstīja savu pirmo albumu, bet, būdams autodidakts kompozīcijā, viņš sacerēja savas pirmās klavierminiatūras jau 12 gadu vecumā. Eduards sacerējis dažāda rakstura un žanru skaņdarbus, tostarp klavierkoncertu ar simfoniskā orķestra instrumentāciju.

Aizvadītajos gados Eduards aktīvi koncertējis Latvijā un Eiropā gan kā solists, gan kameransambļu sastāvos, gan Anglijas dievnamos un labākajās viesnīcās.

Bērnībā Eduards guvis godalgas arī mākslas jomā – specbalvu Japānas Jauno mākslinieku konkursā un divas zelta medaļas jauno mākslinieku konkursos Taivānā un Grieķijā.

Gildholas skolas diploms jaunā pianista karjerā būtu kā straujš pakāpiens uz augšu, un šīs mūziķu aprindās tiek augstu vērtēts. Eduards sola savas spējas nepalaist pasaules vējos, bet sniegt ieguldījumu Latvijas kultūras dzīvē, pēc skolas beigšanas atgriežoties Latvijā.

"Esmu izturējis pirmo kārtu projektu konkursā Labiedarbi.lv, tādēļ esmu tuvāk iespējai iegūt finansējumu studijām maģistros," portālam Apriņķis.lv saka Eduards. Viņš cer, ka izdosies apsteigt citus projektus un iegūt kāroto naudas summu. 

Par Eduardu un viņa projektu iespējams nobalsot bezmaksas ŠEIT.