29.09.2016 16:41

Festivāls "Bildes 2016" svētdien sāksies ar mūziķu un viņu bērnu koncertu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Festivāls "Bildes 2016" svētdien sāksies ar mūziķu un viņu bērnu koncertu Normunds Mežiņš, AFI, un Veronika Simoņenkova

Uzsākot mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2016" koncertu sēriju, svētdien plkst. 18.00 mūzikas klubā "Kaļķu vārti" notiks "Bilžu" mūziķu un viņu bērnu koncerts. Šoreiz uz vienas skatuves dziesmās, emocijās un profesionālajā pieredzē dalīsies piecpadsmit ģimenes, informē "Bilžu" birojs.

"Mūziķu un viņu bērnu koncerts, manuprāt, ir viens no maigākajiem un reizē spēcīgākajiem festivālā, jo tajā uz skatuves apvienojās vienas ģimenes divu paaudžu spēku. Bet Orubu ģimenes priekšnesumā uz skatuves muzicēs pat trīs paaudžu pārstāvji – tētis Indris, dēls Artis un mazdēls Daniels Artūrs. Koncerta gaisotni visvieglāk raksturot vienā vārdā – mīlestība," dziesminieks Arnis Miltiņš aicina izmantot iespēju izjust prieku no kopā būšanas un muzicēšanas. Arī viņam pašam ir kupla un muzikāla ģimene, kas šogad kāps uz "Bilžu" skatuves.

"Šis koncerts ir labs iemesls, lai mūziķu ģimenes svētdienas noskaņā kopā saspēlētos. Ikdienā mums neiznāk kopā muzicēt, bet pēdējos gados saspēlējamies ģimenes saviesīgajos vakaros. Sevišķi mani pārsteidz, ka māsa Paula ģitāras pavadījumā dzied līdzi mammas dziesmām. Šīs dziesmas es neatceros, varbūt nekad neesmu pat dzirdējusi, bet Paula zina tās visas," saka mūziķe un komponiste Sniedze Prauliņa, kura koncertā uzstāsies kopā ar māsu Paulu un vecākiem – komponistiem Silviju Silavu un Uģi Prauliņu.

Arī grupas "Dzelzs vilks" līdera Jura Kaukuļa ģimenē muzicē visi – dēls Marts spēlē vijoli un ģitāru, meita Rūta flautu un sintezatoru, bet sieva Aija spēlē kokli un taustiņu instrumentus. Pašlaik viņa apgūst arī čella spēli.

"Kopā esam spēlējuši dažādos labdarības pasākumos un cita veida koncertos. Reizēm uzstājamies visa ģimene, reizēm tikai kopā ar puiku vai ar meitiņu – katru reizi kombinācija ir citāda," stāsta Juris. "Bērni ir Siguldas pilsētas orķestru mūziķi un spēlēšanā vingrinās katru dienu. Pirms mūsu kopīgās uzstāšanās visvairāk laika nepieciešams, lai atlasītu repertuāru, jo mēs visi esam mūziķi ar savu viedokli. Festivāla "Bildes" koncerta dziesmu, kas iepriecinās klausītājus un arī mūs pašus, izvēlēsimies balsojot. Festivālā valdošā atmosfēra, tikšanās ar veciem draugiem, jauniem cilvēkiem un kopīgā spēlēšana dod pacilātības izjūtu."

Koncertā "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni" uzstāsies arī Armands un Andrievs Alkšņi; Fārti un Riekstiņi; Igeta, Krišjānis Gaiķi un Marita, Kristaps Karpi; Aivars un Zane Gudrie; Nils Īle ar ģimeni; Andris un Valters Mucenieki; Ziemeļu ģimene; Guntars un Henrijs Mucenieki; Lauris un Egons Valteri; Ādamsoni un Ārijs Šķepasts; Daira Madara un Uldis Kākuļi u.c. Koncertu vadīs dziedātāja Ieva Sutugova un dziesminieks Arnis Miltiņš.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Festivāla "Bildes 2016" koncerti no 2. līdz 23. oktobrim notiks mūzikas klubā "Kaļķu vārti", mūzikas namā "Daile" un Rīgas Kongresu namā. Uz "Bilžu" skatuves kāps folkmūziķi un jaunie dziesminieki, skanēs blūzs, jaunās grupas veidos kopprojektus ar pieredzējušiem mūziķiem un radošām personībām. Festivāla noslēguma koncertā uzstāsies daudzi pazīstami un iemīļoti mūziķi un grupas.

Līdz 20. oktobrim festivāla ietvaros tirdzniecības centrā "Spice" apskatāma mūziķu, mākslinieku un citu radošo personību veidotā izstāde "Bilžu puķu dārzs", ko veido mūziķu, mākslinieku un radošu personību gleznotie, zīmētie un citās tehnikās atveidotie ziedi.