03.07.2012 16:28

"Saulkrasti Jazz Festival" 15. jubilejā – pārsteigumi un laba mūzika

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tradīcijām bagātākais džeza festivāls Latvijā šogad svin 15. jubileju. Tradīcijām bagātākais džeza festivāls Latvijā šogad svin 15. jubileju. www.foto.delfi.lv

Senākais, tradīcijām bagātākais un vienīgais piejūras brīvdabas džeza festivāls Latvijā, "Saulkrasti Jazz Festival" klausītājus ielūdz uz 15. gadu jubilejas svinībām no 16. līdz 21.jūlijam.

Tā kā šis ir festivāla jubilejas gads, programmā ir sarūpēti vairāki lieliski pārsteigumi džeza gardēžiem. Viens no patīkamākajiem - ir atjaunota pirmajos festivāla norises gados piekoptā tradīcija - bezmaksas dienas koncerti pilsētas centrā," stāsta Ieva Treija, "Saulkrasti Jazz Festival 2012" pārstāve.

Kā festivāla galvenais viesis šogad izvēlēts šarmantais un iedvesmojošais nigēriešu soul-jazz dziedātājs Ola Onabule. Viņš uzstāsies 21.jūlija vakarā.

Dienu iepriekš, 20.jūlija vakarā, uz skatuves kāps pikants grovy-funk projekts no Berlīnes "Mo'Blow", un ne mazāk atraktīvais pašmāju mākslinieks Deniss Paškēvičs. Šoreiz viņš skatītājus pārsteigs kopā ar dāņu mūziķi Kristiānu Frenku (Christian Frank). Savukārt vēl nebijušus un nedzirdētus pārsteigumus sola viesi no Amsterdamas "The Drumbassadors".

"Tāpat festivāls piedāvā iepazīties ar vietējiem māksliniekiem. Latviešu džeza mūziķu izcelšana ir bijis viens no festivāla pamatuzdevumiem kopš tā dibināšanas. Paralēli koncertiem, visas nedēļas garumā, jau 15 gadus notiek nometne, kur jaunajiem mūziķiem ir iespēja apgūt un papildināt savas iemaņas pie pieredzējušiem vietējiem un ārzemju pedagogiem," atklāj I. Treija.

Nometnes dalībnieku nedēļas veikumu ikviens varēs novērtēt bezmaksas koncertā sestdien pulksten 12.