03.07.2012 10:00

Foto: Siguldā ierodas G. Krēmers un pasaulslavenā "Kremerata Baltica"

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)

2. jūlija pēcpusdienā viesnīcu "Sigulda" piepildīja mūziķi, jo vienu no skaistākajām Latvijas pilsētām par apmešanās vietu uz festivāla laiku izvēlējies izcilais vijolnieks Gidons Krēmers un kamerorķestra "Kremerata Baltica" dalībnieki.

Nedaudz saguris, bet smaidīgs īsi pirms pulksten diviem viesnīcā ieradās G. Krēmers. Viņš mēroja ceļu no Berlīnes, lai kopā ar jaunajiem censoņiem no visas Baltijas priecētu skatītājus festivāla 15. jubilejas koncertos Rīgā, Krimuldā un Siguldā.

Ap to pašu laiku pie viesnīcas piestāja arī autobuss, kas atveda jaunos mūziķus uz Siguldu. Daļa kamerorķestra dalībnieku ieradās ar savu personīgu transportu, mērojot ceļu no Lietuvas un Igaunijas.

Satiekoties tie sabučojās, apskāvās un ātri centās pastāstīt jaunākās dzīves aktualitātes. Siguldā valdīja smiekli un atkalredzēšanās prieks.

Jauno mūziķu kamerorķestrī apvienojušies talanti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas Krievijas un Ukrainas.

Jānorāda, ka G. Krēmers un viņa izveidotais "Kremerata Baltica" labi pazīstams un augstu novērtēts ne tikai šajā, bet arī otrā okeāna pusē. Ietekmīgais laikraksts "Los Angeles Times" tam veltīja šādus atzinības vārdus: "Krēmers un viņa jaunais kamerorķestris, kurā spēlē izcili jaunie mūziķi no Baltijas valstīm, ir kaut kas patiesi īpašs. Viņi iedveš elpu it visā, kam vien pieskaras lociņš."

Iepriekš: 
Siguldā un Krimuldā būs jūtama pasaules mūzikas elpa ar "Kremerata Baltica"