16.09.2016 11:24

Marijas Naumovas brīnišķīgā balss oktobrī skanēs Siguldā, Ādažos, Mārupē un Ķekavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Marijas Naumovas brīnišķīgā balss oktobrī skanēs Siguldā, Ādažos, Mārupē un Ķekavā publicitātes

Dziedātāja Marija Naumova oktobrī Latvijā sniegs desmit koncertus, uzstājoties ar divām dažādām soloprogrammām. Četri no šiem koncertiem izskanēs Pierīgā – Siguldas koncertzālē "Baltais Flīģelis", Ādažu kultūras centrā, Mārupes kultūras namā un Ķekavas kultūras namā.

Marijas Naumovas jaunā soloprogrammā "Līdz gaišām asarām" iekļautas romances no dažādiem gadsimtiem, valstīm un kultūrām. Koncertā skanēs daudziem zināmās un iemīļotās, kā arī senas un nezināmas romances. Šī unikālā programma šoruden izskanēs tikai četras reizes, tajā skaitā 1. oktobrī Siguldā, 7. oktobrī Ādažos un 9. oktobrī Mārupē.

Savukārt 8. oktobrī Ķekavā pirmo reizi izskanēs koncertprogramma "Kādā jaukā dienā", kurā māksliniece priecēs klausītājus ar vairākiem pirmatskaņojumiem no topošā albuma, kā arī atskatīsies uz muzikālajā karjerā paveikto. Koncertos skanēs klausītāju iemīļotas viņas repertuāra dziesmas jaunā aranžējumā. To autors ir ģitārspēles virtuozs un viens no labākajiem manouch stila ģitāristiem pasaulē – francūzis Sebastjens Žinjo, kurš piešķirs visiem zināmām dziesmām citu skanējumu.

Tieši Sebastjens ir arī Marijas jaunā albuma dziesmu komponists un mūzikas producents, turklāt, rakstot dziesmas, viņš sadarbojies ar dzejniekiem Jāni Peteru un Kārli Vērdiņu. Ar Sebastjenu Marijai ir izveidojusies ļoti laba sadarbība, un viņš jau ir pazīstams Latvijas publikai no Marijas iepriekšējiem projektiem "Romani Rat" un "Pusnakts Parīzē".

Koncertos muzicēs Rolands Beļēvičs (taustiņi), Norberts Skraucis (bass), Ingus Feldmanis (ģitāra), Jegors Kovaļkovs (ģitāra), Aleksejs Bahirs (vijole) un Andris Buiķis (bungas).

Kā zināms, Marija Naumova ir viena no talantīgākajām un daudzpusīgākajām Latvijas dziedātājām, kura ieguvusi plašu atpazīstamību arī ārpus mūsu valsts robežām. Mākslinieces daiļradē plaši pārstāvēti dažādi žanri, sākot no latviešu un krievu populārās mūzikas līdz franču šansonam un romu džezam. Kaut arī pēdējos gadus Marija daudz laika velta dēla audzināšanai, viņa joprojām aktīvi piedalās dažādos radošos procesos, gan strādājot pie savu programmu izveides, gan piedaloties citos koncertos un pulcējot pilnas skatītāju zāles.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.