15.09.2016 12:11

Netradicionālās vietās Siguldā aicina gleznot zelta rudeni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Netradicionālās vietās Siguldā aicina gleznot zelta rudeni arhīvs

Svētdien, 25. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 16.00 Siguldā jau sesto reizi norisināsies mākslas akcija "Glezno visi!", kuras laikā ikviens varēs kļūt par īstenu mākslinieku. Šogad zelta rudens ainavas varēs gleznot pat četrās akcijas norises vietās – dzelzceļa stacijas laukumā, Svētku laukumā, Siguldas pils kompleksā un Gleznotāju kalnā.

Mākslas akcijā ikviens, neatkarīgi no vecuma vai mākslinieciskās pieredzes, varēs vērot, kā top īsti mākslas darbi, kā arī gūt ierosmi un pats ķerties pie otas un krāsām, lai uzgleznotu savu īpašo Siguldas ainavu vai tās sniegtās sajūtas, pavēstīja Siguldas novada Kultūras pārvaldes pārstāve Kristīne Dzedule.

Katrā no akcijas norises vietām būs sastopams arī kāds Siguldas mākslinieks – gleznotājiem ar padomu palīdzēs gan smilšu mākslinieks Elmārs Gaigalnieks, gan mākslinieces Agita Zālīte, Zinaīda Ceske un Zanda Puče. Pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam, visās akcijas norises vietās bez maksas būs pieejamas krāsas, otas un papīrs.

Paralēli akcijas "Glezno visi!" norisei Siguldas Svētku laukumā no plkst. 9.00 līdz 16.00 notiks Rudens gadatirgus, kurā būs iespējams iegādāties amatnieku, mājražotāju un zemnieku gādātos labumus. Savukārt no plkst. 11.00 līdz 14.00 norisināsies aizraujoša gadatirgus kultūras programma "Izkrāso Siguldu!", kurā ar dažādām aktivitātēm pasākuma apmeklētājus pārsteigs Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi.