14.09.2016 11:41

Kantrimūzikas grupa "Sestā jūdze" Ādažos sāks patriotisku jubilejas koncerttūri

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kantrimūzikas grupa "Sestā jūdze" Ādažos sāks patriotisku jubilejas koncerttūri publicitātes

Atzīmējot piecpadsmit gadu jubileju, kantrimūzikas grupa "Sestā jūdze" oktobrī dosies pie klausītājiem ar patriotisku noskaņu caurvītu koncerttūri "Man citas zemes nevajag". Pirmais no astoņiem koncertiem paredzēts 28. oktobrī Ādažu kultūras centrā.

Koncertā skanēs gan grupas piecpadsmit gadu pastāvēšanas laikā radītie lielākie hiti, gan pasaulē pazīstamu skaņdarbu kaverversijas īpašā grupas "Sestā jūdze" skanējumā.


Grupas pārstāve Una Griškeviča informēja, ka jubilejas koncertā skatītājiem būs iespēja baudīt ne tikai starptautiski atzītās grupas kvalitatīvo skanējumu, bet arī neparastas videografikas projekcijas uz nestandarta objektiem, ko pavadīs gaismu mākslinieka Egila Kupča radītā gaismu spēle un īpašā vide, kurā klausītājs nonāks, pateicoties savdabīgajai koncerta scenogrāfijai.

"Sestās jūdzes" romantisko skanējumu papildinās Gabijas Bīriņas veidotā horeogrāfija, kurā puisis un meitene ar dejas palīdzību izstāstīs mīlestības stāstu par Latviju. Gabija ir ne tikai dejotāja un vairāku LNOB izrāžu dalībniece, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas horeogrāfijas nodaļas absolvente, bet arī horeogrāfe, kas savas prasmes papildinājusi Dānijas Nacionālajā dejas skolā pie horeogrāfiem Deivida Zamrano un Peta Katersona. Brīnišķīgās dejotājas partneris būs laikmetīgās dejas kompānijas "ĀRĀ" dejotājs un horeogrāfs Modris Opelts, kurš strādājis par deju pedagogu ne tikai Latvijā, bet arī Indijā.

Koncerta apmeklētāji "Sestās jūdzes" jubilejā varēs ne tikai baudīt lielisko mūziku ar pārdomāti dziļo dzeju, bet arī veldzēt slāpes ar kādā no dziesmām minēto patieso rabarberu vīnu, kā arī īpašā fotostūrītī nobildēties kopā ar visiem grupas dalībniekiem.

Grupa "Sestā jūdze" dibināta 2001. gadā. Tā uzstājusies kantrimūzikas festivālos un citos pasākumos Latvijā, Lietuvā, Vācijā, Anglijā, Īrijā un Silkeborgas kantrīmūzikas festivālā Dānijā, kas ir viens no nozīmīgākajiem šī mūzikas stila pasākumiem Eiropā. Piedaloties Bauskas Starptautiskajā kantrimūzikas festivālā, tā gan vairākkārt ieguvusi "Grand Prix" kā labākā grupa, gan saņēmusi balvas par labāko dziesmu un labāko izpildītāju. Tāpat "Sestā jūdze" trīsreiz ieguvusi Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu – vienu reizi kategorijā "Labākā dziesma", divas reizes – "Labākais albums".

Grupā muzicē dziedātājs un komponists Agris Gedrovičs (balss, akustiskā ģitāra), Modris Miķelsons (balss, basģitāra), Aldis Strazdiņš (bungas), Kristaps Rullis (stīlģitāra) un viens no labākajiem kantrimūzikas ģitāristiem Baltijā – Jānis Misiņš (ģitāras).

Grupas "Sestā jūdze" jubilejas tūres koncerti notiks: 28. oktobrī Ādažos, 3. novembrī Ventspilī, 4. novembrī Liepājā, 5. novembrī Jēkabpilī, 10. novembrī Valmierā, 11. novembrī Alūksnē, 12. novembrī Bauskā un 24. novembrī Jelgavā. Biļetes (5–12 eiro) var iegadāties "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā.