12.09.2016 14:39

Ķemeru dabas parks iedvesmo māksliniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Akvareļa meistare no Lapmežciema  Iveta Meiere Akvareļa meistare no Lapmežciema Iveta Meiere publicitātes

Nedēļas nogalē Ķemeru dabas parka teritorijā norisinājās mākslas plenērs, kurā aktīvi piedalījās mākslinieki no visas Latvijas. Šajās dienās Ķemeru dabas parks kļuva par iedesmas avotu gan mākslas profesionāļiem, gan iesācējiem, kuri darbojas visdažādākajos mākslas novirzienos.

Plenērā piedalījās māksliniece un grafiķe no Rīgas Ieva Caruka, mākslinieki no Tukuma Maija Celmiņa un Uldis Pauzers, māksliniece un grafiķe no Jūrmalas Kristīna Belte, mākslinieks no Jūrmalas Benno Tālivaldis, tekstila māksliniece un akvareļa meistare no Lapmežciema Iveta Meiere, kā arī fotomākslinieks Ainārs Meiers un citi. Pasākuma kuratore baija Jūrmalas pilsētas muzeja vēsturniece, pastāvīgās kūrortu vēstures ekspozīcijas autore Inga Sarma.

Māksliniece un grafiķe no Jūrmalas Kristīna BelteMāksliniece un grafiķe no Jūrmalas Kristīna Belte


Plenēra dalībniekiem bija lieliska iespēja radīt savu redzējumu par Ķemeru dabas parka skaistumu, dabas harmoniju, arhitektūras mantojumu un tradīciju atjaunošanu. Mākslinieki atzina, ka guvuši lielu gandarījumu atrodoties slavenās Ķemeru sanatorijas teritorijā. Liels gandarījums vērot, kā šī vieta atdzimst un, smeļoties iedvesmu vēsturiskajās tradīcijās, turpina dzīvot.

"Ļoti priecājos par iespēju piedalīties šajā mākslas plenērā, kuram pateicoties, bija iespēja iepazīt un pavērot mūsu pašu vēstures dārgumu, par kuru ikdienas steigā ne vienmēr atceramies," izteicās māksliniece Iveta Meiere.

Arī māksliniece Ieva Caruka dalījās savos iespaidos, "Ķemeri ir ļoti īpaša vieta, kurā virmo spēcīga enerģētika. Šeit iedvesmu var smelties, gan no dabas spēka, gan neatkārtojamā skaistuma, šī pavisam noteikti ir viena no Latvijas skaistākajām pērlēm".Arī māksliniece Ieva Caruka dalījās savos iespaidos, "Ķemeri ir ļoti īpaša vieta, kurā virmo spēcīga enerģētika. Šeit iedvesmu var smelties, gan no dabas spēka, gan neatkārtojamā skaistuma, šī pavisam noteikti ir viena no Latvijas skaistākajām pērlēm".


Plenēra glavenais mērķis bija atgadināt par Baltijas dabas skaistumu, par to, kā cilvēks mācēja izmantot "dabas slēpto dārgumu", jo tieši tā 19. gadsimtā devēja leģendāro kūrortu jūras malā. Ķemeru galvenā vērtība ir fiziskā un garīgā skaistuma apvienojums, ko mākslinieki centās atspoguļot savās gleznās, fotogrāfijas un skicēs.