04.09.2016 08:53

Biļetes uz Latvijas simtgades pasākumiem jau pārdošanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Jau tagad iespējams iegādāties biļetes uz diviem Latvijas simtgadei veltītiem pasākumiem, kas notiks 2018. gada novembrī "Arēnā Rīga". Biļešu cenas "Biļešu paradīze" kasēs un www.bilesuparadize.lv ir no 19 līdz 49 eiro. Piedāvājam iepazīties ar pasākumu anotācijām.

Rokoperas "Lāčplēsis" iestudējums ar simfonisko orķestri 2018. gada 8. novembrī


Kopš Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas "Lāčplēsis" pirmizrādes 1988. gada 23. augustā, tā kļuvusi par mūsu nācijas Atmodas simbolu, kas izturējis laika pārbaudi – rokoperas fragmenti joprojām skan koncertos, bet 2013. gadā rokoperas jaun¬iestudējumu noskatījās vairāki desmiti tūkstoši skatītāju visā Latvijā.

Latvijas simtgades svinību priekšvakarā – 2018. gada 9. novembrī – "Arēnā Rīga" pirmo un vienīgo reizi Latvijas vēsturē notiks unikāla rokoperas "Lāčplēsis" izrāde – tās iestudējums ar simfonisko orķestri diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā. Šis būs vēriena ziņā vēl nebijis rokoperas iestudējums, kurā īpaša loma būs arī Latvijas apvienotajam Nācijas kopkorim.

Iestudējums top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017. gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. Rokoperas "Lāčplēsis" iestudējums ar simfonisko orķestri ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

Jauniestudējuma režisors Viktors Runtulis, videoprojekciju režisors Artis Dzērve, producents Juris Millers. Titullomā – Daumants Kalniņš.

Izrādēs piedalās mūziķu grupa – Uldis Marhilēvičs, Aivars Hermanis, Eduards Glotovs, Harijs Zariņš un Vilnis Krieviņš – Zigmara Liepiņa vadībā, Latvijas apvienotais Nācijas koris, kā arī kordebaleta grupa un simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā.

Dižkoncerts "Latvijas gadsimts" 2018. gada 9. novembrī

Latvijas simtgades priekšvakarā "Arēnā Rīga" notiks unikāls dižkoncerts "Latvijas gadsimts", kad uz vienas skatuves būs redzami un dzirdami mūsdienu Latvijas populārākie aktieri un dziedātāji, kuri režisora Jāņa Mūrnieka veidotajā uzvedumā izdziedās nozīmīgākās Latvijas populārās mūzikas pērles, ko radījuši Oskars Stroks, brāļi Laivinieki, Alfrēds Vinters, Emīls Dārziņš, Elga Īgenberga, Imants Kalniņš, Raimonds Pauls, Zigmars Liepiņš, Boriss Rezņiks, Aleksandrs Kublinskis, Uldis Stabulnieks, Kārlis Lācis, Uldis Marhilēvičs, Jānis Lūsēns un daudzi citi komponisti.

Koncertuzvedums "Latvijas gadsimts" būs vērienīgākais un vienīgais valsts simtgades ieskandināšanas pasākums, kas veltīts Latvijas populārajai mūzikai. Koncertuzvedumā piedalīsies Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks, Margarita Vilcāne, Āris Rozentāls, Ģirts Ķesteris, Lāsma Kugrēna, Aija Dzērve, Marts Kristians Kalniņš, Intars Busulis, Ginta Krievkalna, Samanta Tīna, Daumants Kalniņš, Juris Vizbulis, Guntis Veits, Andris Ērglis, Ieva Sutugova, Normunds Rutulis, Liene Šomase, Aija Andrejeva, Ilona Bagele, Uģis Roze, Olga Rajecka, Zigfrīds Muktupāvels, Kārlis Būmeistars, Valters Frīdenbergs, "Čikāgas piecīši" un citi dziedātāji un aktieri.