31.08.2016 10:53

Apskatāma mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2016" izstāde "Bilžu puķu dārzs"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Apskatāma mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2016" izstāde "Bilžu puķu dārzs" Ojārs Jansons un Valdis Menniks, no "Bilžu biroja" arhīva

Tirdzniecības centrā "Spice" atklāta mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" izstāde "Bilžu puķu dārzs", kuru veido mūziķu, mākslinieku un radošu personību gleznotie, zīmētie un citās tehnikās atspoguļotie ziedi. Izstāde būs apskatāma līdz 20. oktobrim.

Ziedi gleznoti, zīmēti, veidoti... Šis dabas brīnums atainots vai visos vēsturiskajos gadu simtos. Bet īpaša uzmanība tam pievērsta, sākot ar 17. gadsimtu, kad uz mākslas skatuves, uznāk jauns žanrs – klusā daba.


"Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" mākslinieki ziedus attēlojuši koši un daudzveidīgi. No fotoreālisma līdz abstraktai idejai par zieda krāsu un izjūtu, ko sniedz formas un smaržas sakausējums. Īsta puķe un parafrāze par tēmu. Rozes, lilijas, pujenes, neaizmirstules un sapņu puķes – krāšņas pilnbriedā un tikko plaukušas," vērtē mākslas zinātniece Sarmīte Sīle, uzslavējot mākslas darbu profesionalitāti.

"Vienā izstādē ir apvienojušies reālisms, daļēji abstrakcionisms, simbolisms, pat krievu konstruktīvisms. Izstādē ir interpretācija vai parafrāze par tēmu Klods Monē, un mēs te varētu atrast vēl un vēl, un vēl, un arī mūsu Līgas Purmales atskaņas."

Izstādes dalībnieki:

mūziķi – Raimonds Bartaševičs, Mikus Frišfelds, Igeta Gaiķe, Jolanta Mateusa, Sandra Bula un Āris Ziemelis, Uldis Kākulis, Mārtiņš Križevics, Agita Kaužēna, Laima Miltiņa, Jānis Miltiņš, Aldans Milzarājs, Dina Skreitule, Guntars Mucenieks, Henrijs Mucenieks, Ieva Sutugova, Varis Vētra, Aija Vītoliņa, Jānis Vanadziņš, kā arī mūziķu bērni;

mākslinieki un radošās personības – Visvaldis Asaris, Arvīds Endziņš, Dace Melbārde, Ināra Garklāva, Agnese Bērziņa, Ojārs Jansons, Valts Kleins, Rasa Kleina, Laila Kocere, Līga Križevica, Inese Mailīte, Inga Pērkons, Indra Puķe, Arvīds Plokšta, Jānis Straupe, Maija Rezenberga, Ieva Rubene, Mārtiņš Rubenis, Sarmīte Sīle, Laima Vanadziņa.

Izstādes "Bilžu puķu dārzs" darbi tapuši šī gada vasarā "Bilžu" vasaras nometnē LU atpūtas kompleksā "Ratnieki". Izstādes darbu tapšanas process apskatāms festivāla Facebook lapā.

Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2016" ietvaros notiks šādi koncerti: "Bilžu" mūziķu un viņu bērnu koncerts (2. oktobrī), folkkoncerts (5. oktobrī), jauno dziesminieku koncerts (6. oktobrī), "Bildēs" sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncerts (10. oktobrī), blūza koncerts (11. oktobrī), jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojektu koncerts (22. oktobrī), koncerts bērniem (23. oktobrī) un "Bilžu" veterānu koncerts (23. oktobrī).

Koncertu norises vietas: mūzikas klubs "Kaļķu vārti", mūzikas nams "Daile" un Rīgas Kongresu nams. Biļetes – "Biļešu paradīze" kasēs.