01.07.2012 10:40

Baltā flīģeļa nakts putns - Inese Zagorska

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
"Tā vietā, lai atpūstos brīvdienās, es pirmdienas vakarā varu izbraukt pa Siguldas jauno veloceliņu ar riteni." "Tā vietā, lai atpūstos brīvdienās, es pirmdienas vakarā varu izbraukt pa Siguldas jauno veloceliņu ar riteni." no persnonīgā arhīva

9. Kremerata Baltica festivāla "Jubilejas serenādes" direktorei Inesei Zagorskai gatavošanās šim pasākumam sākusies, tiklīdz noslēdzies iepriekšējais festivāls.

 

Viss jūnijs Inesei aizvadīts gaidāmā festivāla zīmē. "Kā viens festivāls aiz muguras, ar Gidonu Krēmeru jau runājam par nākamo. Ieplānojam datumus, domājam par tematiku. Festivāls notiek jau devīto gadu, tāpēc formāts vismaz ir nostabilizējies," saka Inese.

Uz Ineses pleciem gulstas visa pasākuma organizatoriskās daļas nodrošināšana. Viņai jāgādā, lai koncertu vietas būtu kārtībā, lai festivāla vārds labi tālu un skaļi izskanētu, lai mūziķiem būtu rezervētas aviobiļetes un vietas viesnīcā. Festivāla laikā Inese Siguldā izmitinās pasaulslaveno itāļu čellistu Mario Brunello, kurš Latvijā solo spēlēs pirmo reizi, kā arī jauno uzlecošo zvaigzni 20 gadus veco pianistu Daniilu Trifanovu, kurš nupat uzvarējis vissvarīgākajos pasaules pianistu konkursos.

Paralēli Kremerata Baltica festivālam visas jūlija svētdienas Siguldas Jaunās pils dārzā notiks vasaras kamermūzikas koncerti un muzikālās brokastis no plkst. 11.00. "Jāatzīst, ka tīri cilvēcīgi man ir grūtāk sevi saorganizēt no rīta, jo parasti koncerti notiek vakarpusē – esmu naktsputns," atzīst Inese.

Pie darba pilnām sestdienām un svētdienām Inese jau pieradusi. "Katram ir sava darba specifika. Pie sava ritma esmu pieradusi. Tā vietā, lai atpūstos brīvdienās, es pirmdienas vakarā varu izbraukt pa Siguldas jauno veloceliņu ar riteni."

Inese stāsta, ka spēku un enerģiju nenogurstoši darboties un iesaistīties arvien jaunos projektos viņai dod darbs ar jauniem cilvēkiem. "Komunikācija ar jauniem solistiem, ar kuriem sarakstos, sarunājos, ar kuriem kopā plānoju lietas nākamajiem koncertiem - tieši tā neļauj nogurt," atzīst Inese. Atelpas brīdi festivāla direktore nolēmusi baudīt augustā. "Un pēc tam jau sāksies nākamā sezona," viņa nosaka.

Iepriekš:
Siguldā un Krimuldā būs jūtama pasaules mūzikas elpa ar "Kremerata Baltica"