24.08.2016 14:34

Nākamnedēļ Jūrmalā svinēs Kauguru rudens svētkus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nākamnedēļ Jūrmalā svinēs Kauguru rudens svētkus Jūrmalas pilsētas pašvaldība

3. septembrī Jūrmalas pilsētā notiks jau par tradīciju kļuvušie Kauguru rudens svētki, kuru vadmotīvs šogad ir "Spēks un Daile". Šogad svētki norisināsies vienā no plašākajām ielām Kauguros – Tallinas ielā, posmā no Mazās Nometņu ielas līdz Jurģu ielai.

Kauguru rudens svētku programma veidota, radot svētku gaisotni, kur mijiedarbojas sievišķība, skaistums, māksla, estētika un vīrišķība, izaicinājums, cīņas spars, informēja pašvaldībā.

Pirmo reizi Jūrmalā notiks aizraujoši sportisks šovs – starptautisks spēkavīru turnīrs "Best Nordic Strongman 2016", kurā no plkst. 13.00 līdz 18.00 divpadsmit Ziemeļvalstu atlēti demonstrēs sportisko raksturu un enerģiju, izpildot septiņus tradicionālos spēkavīru vingrinājumus: smagās mašīnas vilkšana aizjūgā, vikinga prese, mašīnas vilkšana no zemes, vairoga nešana, stafete, "spēka trepe" un Atlanta akmeņu celšana.

Latviju starptautiskajā turnīrā pārstāvēs Didzis Zariņš, Oskars Martužans, Artis Plivda un Magnuss Vucāns. Sacensību starplaikos ikvienam svētku apmeklētājam būs iespēja iejusties spēkavīrā lomā un piedalīties dažādos konkursos.

Vienlaikus ar spēkavīru turnīru notiks Kauguru rudens svētku stiprākā pāra noskaidrošana stafetē "Spēks un Daile", bet izglītojoša šķēršļu josla būs jāpārvar skrējienā "Rainis un Aspazija", atpazīstot dižgaru ievērojamāko darbu citātus. Jūrmalas Bērnu un jauniešu centrs piedāvās robotikas un elektronikas darbnīcas, skeitborda un kartinga paraugdemonstrējumus. Sava sitiena spēku izmērīt piedāvās Jūrmalas boksa skola.

Jūrmalnieki īpaši svētkiem sagatavojuši daudzveidīgu teātra, dziesmu un deju programmu, ko svētku apmeklētāji varēs vērot uz lielās skatuves no plkst. 13.00 līdz 18.00. Ikviens varēs piedalīties Jūrmalas Mākslas skolas radošajās darbnīcās, kur varēs aust, zīmēt, veidot grafikas, kā arī izgatavot sev vai draugiem jaunas rotas.

Pirmo reizi Jūrmalā uz svētku lielās skatuves plkst. 19.00 uzstāsies Gacho. Savukārt jau otro gadu pēc kārtas Kauguru rudens svētkos koncertēs viens no spilgtākajiem Latvijas solistiem Intars Busulis un "Abonementa orķestris". Pirms krāšņas uguņošanas svētku noslēgumā uzstāsies starptautiski atpazīstamā Krievijas māksliniece Jeļena Vaenga, kas Latvijā plaši pazīstama sadarbojoties ar Intaru Busuli.

Ieeja uz visiem pasākumiem bez maksas.