26.07.2016 11:33

Siguldā pirmo reizi skanēs Arta Gāgas komponētā mūzika

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Siguldā pirmo reizi skanēs Arta Gāgas  komponētā mūzika arhīvs

6. augustā Siguldā notiks koncerts un multimediāla projekta "Upe, upe, Gauja, Gauja" izrāde ar saksofonista un komponista Arta Gāgas komponētās mūzikas pirmatskaņojumu.

Projekta īstenotāji pavēstīja, ka tā norisei izraudzīta neierasta vide – iela un zālājs pie Arta Gāgas dzimtās pilsētas Siguldas bijušā ūdenstorņa Lakstīgalas ielā 9B, kas pēc renovācijas kļuvis par atraktīvu pilsētas arhitektūras objektu. Koncerta sākums plkst. 21.

"Sigulda un Gauja vienmēr ir mans iedvesmas avots, un tās vienmēr ir apjūsmošanas un cildināšanas vērtas. Tāpat nebeidzams iedvesmas avots ir mūsu tautasdziesmas," saka projekta idejas un mūzikas autors Artis Gāga. "Šoreiz dziesmu tekstiem izvēlējos skaistākās par Gauju un savu novadu. Aicinu visus gūt prieku, baudot dažādas mākslas skaistajā Siguldā vasaras pilnbrieda vakarā."

Koncertā piedalīsies: Artis Gāga (saksofoni, perkusijas, balss), Arta Jēkabsone (balss), Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti), Toms Poišs (bass), Ivars Arutunjans (sitaminstrumenti), Karīna Lapšina un Nauris Miķelis Goba (kustība), Edijs Everss (gaismas, skaņa). Koncertu papildinās videodarbs "Pieguļā" (Eaglewoodfilms).

Ieeja koncertā – bez maksas. Līdzīgi kā uz brīvdabas koncertiem "Muzikālās brokastis", kas notiek pie Siguldas Jaunās pils, apmklētāji arī šoreiz aicināti ņemt līdzi paklājiņus vai saliekamos krēslus ērtai koncerta vērošanai.