02.08.2016 11:39

Saulkrastos pulcēsies talantīgie jaunie kamermūziķi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastos pulcēsies talantīgie jaunie kamermūziķi facebook.com/JaunieLatvijasKamermuziki

30. jūlijā ar atklāšanas koncertu Skultes evaņģēliski luteriskajā baznīcā sākās un šīs nedēļas nogalē turpināsies gadskārtējais kamermūzikas festivāls "Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem", kura laikā dažādās vietās muzicēs talantīgi jaunieši no dažādām Eiropas valstīm.

Kamermūzikas festivāla idejas autore ir saulkrastiete Magdalēna Geka, tādēļ nav nejaušība, ka savus draugus un domubiedrus viņa aicina tieši šurp – uz Vidzemes jūrmalas pērli, pilsētu, kas vistuvāk saulei. Arī šogad klausītājiem sarūpētas brīnišķīgas koncertprogrammas, kas ļauj pavērt priekškaru uz kamermūzikas pasauli.

Atklāšanas koncertā izskanēja Pētera Vaska "Castillo Interior" vijolei un čellam un "Sonāte kontrabasam solo", kā arī Johana Sebastiana Baha "Goldberga variācijas" (aranžējums stīgu trio).


No 5. līdz 7. augustam kamermūzikas festivāls Saulkrastos turpinās.

Piektdien plkst. 22 nakts koncertā Pēterupes ev.lut. baznīcā: Arnolds Šēnbergs "Apskaidrotā nakts" op.4; Pēteris Vasks 1.stīgu kvartets; Pēteris Vasks "Līdzenuma ainavas" korim, vijolei un čellam. Piedalās jauktais koris "Anima".

6. augustā plkst. 20.00 brīvdabas koncerts Saulkrastu Saules laukumā. Koncerta programmā: Ludvigs van Bēthovens Stīgu kvartets Re mažorā op.18 no.3; Astors Pjacolla "Četri gadalaiki Buenosairesā"; Pēteris Čaikovskis "Serenāde" stīgu orķestrim.

7. augustā plkst. 17.00 festivāla noslēguma koncerts Saulkrastu kultūras namā "Zvejniekciems". Programmā: Pēteris Vasks Klavieru trio "Episodi e canto perpetuo"; Laura Gustovska "Jūras dziesmas" (Sea Sonority) klavieru kvintetam, pirmatskaņojums; Francis Šūberts Klavieru kvintets "Forele".

Festivālā piedalīsies pianists Andrejs Osokins (Lielbritānija); vijolnieki Lāsma Taimiņa (Beļģija), Magdalēna Geka (Francija), Zane Kalniņa (Dānija), Konstantīns Paturskis (Šveice) un Agnese Stalidzāne (Ungārija); altistes Jevgēnija Frolova (Dānija) un Jūlija Makarina (Latvija, Austrija); čellisti Reinis Apsītis (Beļģija) un Kristiāna Ignatjeva (Lielbritānija) kā arī kontrabasiste Aija Beitika (Čehija).