12.07.2016 10:58

Mazajā Ģildē notiks koncerts "Ukraina–Latvija: no sirds uz sirdi"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mazajā Ģildē notiks koncerts "Ukraina–Latvija: no sirds uz sirdi" publicitātes

Ceturtdien, 14. jūlijā, plkst. 18.30, Mazajā Ģildē notiks Latvijas Ukraiņu kongresa un Ģenerāļa Pētera Radziņa biedrības rīkots koncerts "Ukraina-Latvija: no sirds uz sirdi". Koncertā uzstāsies vīru kopa "Vilki", kā arī viesi no Ukrainas – Eiromaidana "balss", publicists un dziesminieks Vladimirs Gonskis un dziedātāja Ļesja Gorova.

Kara darbības laikā Ukrainas austrumos Ļesja Gorova un Vladimirs Gonskis sarīkojuši vairāk nekā 300 koncertu Ukrainas armijas karavīriem, informēja pasākuma rīkotāji.

Koncerts ir veltījums latviešu karavīriem – ģenerālim Pēterim Radziņam un Jānim Laveniekam, virsniekiem Kārlim Brožem, Jānim Ceplim un citiem, kuri dienēja Ukrainas Tautas Republikas armijā, aizstāvēdami Ukrainas neatkarību un brīvību laika posmā no 1918. līdz 1920. gadam.

Pasākuma laikā Ģenerāļa Pētera Radziņa biedrības priekšsēdētājs Agris Purviņš iepazīstinās ar latviešu karavīru darbību Ukrainas armijā cīņu pret Sarkano armiju laikā un Latvijas Neatkarības kara Armijas virspavēlnieka štāba priekšnieka ģenerāļa Pētera Radziņa 20. gadsimta 20. gados uzturēto ideju par Baltijas – Melnās jūras savienību. Būs iespēja aplūkot izstādi par ģenerāļa Radziņa darbību Ukrainā Simona Petļuras armijā.

Pasākumā ar savu klātbūtni pagodinās režisors, Ukrainas nacionālās Ševčenko vārdā nosauktās prēmijas laureāts Valentīns Sperkačs un operators Boriss Boiko, kā arī Alla Kendzera – daudzu sabiedrisko akciju vadītāja, arī organizācijas par sadarbību ar ārzemju tautiešiem "Ukraina – pasaule" pārstāve.