11.07.2016 20:59

FOTO: Festivāls "Vides deja" Ropažos noslēdzies ar performancēm un sirreālu gaisa deju izrādi bērniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
FOTO: Festivāls "Vides deja" Ropažos noslēdzies ar performancēm un sirreālu gaisa deju izrādi bērniem publicitātes

9. jūlijā Ropažu apkārtnē tika izrādītas starptautiskajā laikmetīgās dejas festivālā "Vides deja" tapušās vides dejas performances.

Profesionālu horeogrāfu vadībā no Latvijas un Lietuvas šogad laikmetīgās dejas festivālā tapa astoņas performances, kas festivāla apmeklētājiem tika izrādītas brīvā dabā – parkā, mežā – un dažādos Ropažu apkārtnes objektos – pagalmos, pie policijas iecirkņa. Kā vēsta rīkotāji, šogad intriģējošākais objekts, uz kuras tiks radīta dejas performance, bijusi īsta bruņumašīna.


Horeogrāfi Edgars Šļakota, Krišjānis Sants iestudēja performanci kopā ar lietuvieti Ievu Gaurilčikaiti. Elīna Gaitjukeviča vides dejas performanci iestudēja kopā ar 10 līdz 14 gadus veciem bērniem. Arī citu festivāla horeogrāfu – Rūtas Ronjas Pakalnes, Kristīnes Brīniņas un Valērija Oļehno un Agnietes Lisičkinaites – iestudētās performances pārsteidza ar savu individualitāti un improvizāciju.

Festivāls "Vides deja" noslēdzās Ropažu Kultūras un izglītības centra sporta zālē ar sirreālu gaisa deju izrādi bērniem "Fly Trap" no Dānijas. Nākamajā dienā izrāde bija skatāma arī Rīgā, kultūras pils "Ziemeļblāzma" Lielajā zālē.

Sestais starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Vides deja", kas no 4. līdz 10. jūlijam sesto gadu pēc kārtas notika Ropažu novadā, pulcēja vairākus simtus festivāla apmeklētāju un dejas mākslas mīļotāju no visas pasaules.

"Festivāls "Vides deja" ir vieta, kur ar citu pasaules redzējumu un sajūtām ir iespēja izzināt laikmetīgās dejas mākslu, satikties, iedvesmoties un gūt enerģiju no skaistās Ropažu apkārtnes. Festivāla nedēļā vairāku profesionālu horeogrāfu un pasniedzēju vadībā notiek vides dejas performanču iestudēšanas darbnīcas, kā arī laikmetīgās dejas, improvizācijas, kontaktimprovizācijas un jogas nodarbības gan skatuves mākslas profesionāļiem, gan jebkuram laikmetīgās dejas interesentam," norāda rīkotāji.