07.07.2016 14:11

Ķekavas novadpētniecības muzejā atklās Ilzes Zariņas gleznu izstādi "Dažādas vasaras"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas novadpētniecības muzejā atklās Ilzes Zariņas gleznu izstādi "Dažādas vasaras" alegria.lv

Piektdien, 2016.gada 15.jūlijā pulksten 17:00 Ķekavas novadpētniecības muzejā tiks atklāta Ilzes Zariņas gleznu izstāde  "Dažādas vasaras".

Izstāde būs skatāma līdz 20.augustam. Tajā būs apskatāmas gleznas, kas tapušas pēdējo četru gadu laikā. Pamattēma - daba, ziedi, ainava un harmonija.

Šobrīd I. Zariņa ir eksotisko deju centra "Alegria" direktore, dejotāja, horeogrāfe, kā arī gleznotāja un LMA profesora Kaspara Zariņa studijas "Pedants" dalībniece , bet pēc izglītības - juriste.

Ilzes Zariņas dzīves ceļš ir saistīts ar Jelgavu, jo dzimtu saknes ir no Jelgavas rajona Svētes un Ūziņiem. Abi vecāki ir dzīvojuši kaimiņos, gan katrs savā Svētes upes krastā. Tur arī pagājusi Ilzes bērnība un visas vasaras līdz 13 gadu vecumam. Daba un lauku dzīve ir atstājusi iespaidu uz visu turpmāko mākslinieces dzīvi - tā vienmēr ir vieta, kas dod enerģiju un mieru. Dabas skaistums vienmēr ir saviļņojis un radis izpausmes Ilzes gleznās, bet paradokss slēpjas divās pretējās dzīves veida izpausmēs - mākslinieces spontānā, enerģiskā un jaudīgā dzīves un dejas maniere pretstatā ar miera un harmonijas meklējumiem gleznās.