28.06.2016 12:05

Babītē notiks deju festivāls "Soļi smiltīs"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītē notiks deju festivāls "Soļi smiltīs" Aivars Liepiņš

Babītes novadā 2. jūlijā notiks 15. vidējās paaudzes tautas deju festivāls „Soļi smiltīs", kurā piedalīsies 30 kolektīvi no visas Latvijas.

Festivāls sāksies ar dienas koncertiem novada apkārtnē, taču tā atklāšana un noslēguma koncerts paredzēts Piņķu stadionā.Kā portālam „Apriņķis.lv" pastāstīja deju kolektīva „Dārta" atbalsta biedrības pārstāve Evelīna Vanaga, dienas koncertus varēs apmeklēt jau no pulksten desmitiem rītā, to norises vietas ir – Babīte, Horna dārzs Jūrmalā, maizes ceptuve „Lāči", Spuņciems un Beberi.

Festivāla noslēguma lielkoncerts „15 vasaras mirkļi" notiks Piņķu stadionā  astoņos vakarā, kad dejotāji izdejos savus skaistākos vasaras piedzīvojumus un sajūtas.Festivāla tradīciju 1999.gadā iesākusi Jūrmalas deju kolektīva „Tapa" vadītāja Dace Kalēja. Līdz šim ceļojošais festivāls norisinājies Jūrmalā, Rēzeknē, Ventspilī, Liepājā, Šlokenbekā, Laidzē, Salacgrīvā, Pāvilostā, Nīcā un Limbažu novada Skultē.

Katru gadu festivāls pulcē vairāk nekā 1000 dejotāju no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām.Pasākumu rīko deju kolektīvs „Dārta" sadarbībā ar Babītes novada pašvaldību un Babītes Kultūrizglītības centru. Festivāla dalībnieku vidū ir bērnu deju kolektīvs „Kaspīne", kā arī vidējās paaudzes deju kolektīvi– Babītes novada Kultūrizglītības centra deju kolektīvs „Dārta", Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Mazā ģilde" deju kolektīvs „Daiļrade", VEF kultūras pils deju kolektīvs „Mana Rotaļa", Garkalnes novada kultūras centra „Berģi" vidējas paaudzes deju ansamblis „Greizie rati", Rīgas Latviešu biedrības tautas deju ansamblis „Vija" un citi. 

Festivāla mākslinieciskais vadītājs ir Lauris Siliņš.