27.06.2016 13:14

Kamerkoris "Muklājs" noslēgs sezonu ar koncertu Piņķu baznīcā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamerkoris "Muklājs" noslēgs sezonu ar koncertu Piņķu baznīcā muklajs.lv

Sestdien, 2.jūlijā, Piņķu sv.Jāņa baznīcā Skolas ielā 15 plkst. 13:00 kamerkoris "Muklājs", noslēdzot 27.sezonu, priecēs klausītājus ar plašu garīgās mūzikas programmu "Pulchra es amica mea" jeb "Tu esi skaista, mīļotā mana".

Koncerta poētiskais nosaukums patapināts no 1978. gadā dzimušā norvēģu komponista Oli Gjeilo kompozīcijas "Ziemeļblāzma" ("Northern Light"), kas arī izskanēs šajā koncertā. Par šo 2008.gada decembrī Oslo uzrakstīto kora dziesmu tās autors bilst, ka tā ir "visnorvēģiskākā no visām manām kompozīcijām daudzu gadu garumā", un ziemeļblāzmu komponists raksturo kā vienu no skaistākajiem dabas fenomeniem. Jāpiebilst, ka šajā dziesmā teksts 'Pulchra es, amica mea' ir ņemts no Bībeles, no Zālamana Augstās dziesmas 6.nodaļas par vīrieša un sievietes mīlestību," atzīmē kamerkora "Muklājs" mākslinieciskais vadītājs Jānis Kokins.

Koncertā skanēs dažādu laikmetu un tautu komponistu daiļrade. No latviešu komponistiem "Muklājs" izpildīs gan klasiķu, gan mūsdienu komponistu - Andreja Jurjāna, Lūcijas Garūtas, Pētera Butāna, Jevgeņija Ustinskova, Riharda Dubras, Artura Maskata un Kristapa Šoriņa - kompozīcijas. Savukārt ārvalstu komponistus koncerta programmā pārstāvēs M.Durufle, M.Zuccante, O.Gjeilo, E.Deilija, A.Pärt, G.Rossini, J.Busto.

Šis ir Rīgas domes kultūras centra "Iļģuciems" kamerkora "Muklājs" 27.sezonas noslēguma koncerts. Ieeja pasākumā – bez maksas.