27.06.2016 12:17

Ar krāšņu lielkoncertu Jūrmalā atklās starptautisko deju festivālu “Sudmaliņas”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar krāšņu lielkoncertu Jūrmalā atklās starptautisko deju festivālu “Sudmaliņas” Publicitātes foto

Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka informē, ka festivāla "Sudmaliņas" atklāšanas koncertā 2. jūlijā Dzintaru koncertzālē ar dažādu zemju un kultūru deju rakstiem iepazīstinās kolektīvi no Armēnijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Ķīnas, Latvijas, Polijas un Turcijas.

Stāstu par Latviju izdejos tautas deju ansambļi "Dancis", "Gatve", "Līgo", "Rotaļa" un "Teiksma".Latviešu horeogrāfu - Aijas Baumanes, Ulda Žagatas, Jāņa Ērgļa un Jāņa Purviņa radītās dejas, no kurām daudzas ir jau ierindotas klasikas zelta pūrā, stāstīs par vērtībām, ar kurām lepojamies savā zemē.

2. jūlijā no plkst. 18.00 no Horna dārza pa Joma ielu līdz Turaidas ielai notiks festivāla "Sudmaliņas" dalībnieku gājiens.

VIII Starptautiskais tautas deju festivāls - konkurss „Sudmaliņas" notiks no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā un Pilsrundālē. Festivālā programmā - koncerti brīvdabā un koncertzālēs, labdarības koncerti pansionātos un rehabilitācijas centros, dalībnieku gājiens, kā arī danču vakari. Pirmo reizi festivāla vēsturē plānots deju grupu konkurss, ko vērtēs starptautiska žūrija.

"Sudmaliņas" ir vērienīgākais festivāls skatuviskās dejas jomā Latvijā, tā mērķis ir pulcēt Latvijas un dažādu pasaules valstu dejotājus, kas radoši pēta, iepazīst un pārmanto tautas dejas tradīcijas.Latvijas Nacionālais kultūras centrs šo festivālu organizē kopš 1992. gada. Festivāla idejas autore ir Deju svētku Goda virsvadītāja, horeogrāfe Ingrīda Edīte Saulīte. Savā pastāvēšanas laikā festivāls kļuvis par stabilu tradīciju, kas guvis ārvalstu viesu, Latvijas dejotāju, skatītāju un kritiķu augstu vērtējumu. Iepriekšējos septiņos festivālos piedalījušās 114 Latvijas deju grupas un 93 deju grupas no 43 pasaules valstīm.