19.07.2016 15:02

Piektdien Saulkrastos pirmizrāde dziesmu spēlei "Muļķe sirds"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Piektdien Saulkrastos pirmizrāde dziesmu spēlei "Muļķe sirds" publicitātes

Piektdien, 22. jūlijā Saulkrastos pirmizrādi piedzīvos "Muzikālā teātra 7" jaunā un iespaidīgā brīvdabas izrāde "Muļķe sirds". Voldemāra Šoriņa režisētajā un sacerētajā izrādē uz skatuves dziesmās un dejās tiksies vairāk nekā 20 profesionāli dziedātāji, aktieri, mūziķi un dejotāji.

"Esam atgriezušies pie pamatvērtībām", divpadsmito vasaras sezonu uzsākot, smaida "Muzikālā teātra 7" direktors Aigars Dinsbergs. "Tautā zināmas un līdzi dziedamas dziesmas, dejas, viegli uztverams sižets, populāri mūziķi un aktieri, īsti latviska gaisotne – viss, kas nepieciešams jautrai vasaras vakara atpūtai".

"Nav jau sirds nemaz tāda muļķe. Tā ir daudzkārt gudrāka par mums. Zina, kad jāatkāpjas, pat ja sāp... Zina, kad jācīnās līdz galam – par otru sirdi, patiesību, cieņu." par piedzīvojumiem Nabagleju pagastā stāsta libreta autors un režisors Voldemārs Šoriņš. "Sirds vienmēr saka priekšā, kā ir pareizi. Tā saved kopā īstos un izšķir nesaderīgos. Tāpēc galvenajā lomā šoreiz būs tieši viņa – sirds, kas uzklausīs, pažēlos, piedos vai nepiedos, kas ļaus palikt kopā patiesā mīlestībā, bet būs nepielūdzama liekulībai."

Uz skatuves lustīgā, īsti latviskā un krāsainā dziesmu spēlē ar mīļām, līdzi dziedamām dziesmām un dejām negaidītu pārsteigumu virpulī satiksies dziedātāji Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Andris Daņiļenko, Līga Robežniece, aktieri Zigurds Neimanis, Zane Jančevska, Zane Burnicka, akordeonists un komponists Valdis Zilveris, komiķe Jolanda Suvorova un grupa "Tirkizband".

Līdztekus vieglajam un raitajam sižetam horeogrāfa Alberta Kivlenieka vadībā tapuši 23 muzikāli dejiski numuri, kuros piedalās gan visa trupa, gan jaunākās paaudze mūziķi. "Dejas būs gan trakulīgas, gan liriskas. Tomēr visas kustības ir pakārtotas tēlu iekšējiem raksturiem un paspilgtina to pārdzīvojumus," stāsta pats horeogrāfs. "Darbs šoreiz sagādā patiesu prieku, ir viegli strādāt, kad uzrunā sižets un visiem zināmas un mīlētas dziesmas."

Lai izteiksmīgāk sekotu līdzi uzveduma varoņu sirds dēkām, kā palīglīdzekļi brīvdabas estrādēs tiks izmantoti vairāki videoekrāni, skatuves instalācijas un pirotehniskie efekti, tādēļ uzveduma sākuma laiks sakritīs ar vakara krēslas iestāšanos.

Dziesmu spēles "Muļķe sirds" pirmizrāde notiks 22. jūlijā Saulkrastu estrādē, tai sekos izrādes Valmierā (29. jūlijā), Tukumā (30. jūlijā), Jelgavā (5. augustā), Alūksnē (6. augustā), Madonā (13. augustā), Siguldā (19. augustā), bet izrāžu tūres noslēgums, kā ierasts, notiks Kuldīgā (20. augustā).

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā, kā arī izrāžu norises vietās.