17.05.2016 11:07

Carnikavas kamerkoris "Vēja balss" triumfē starptautiskā koru konkursā Klaipēdā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Carnikavas kamerkoris "Vēja balss" triumfē starptautiskā koru konkursā Klaipēdā publicitātes

"Grand Prix" jeb Lielā Dzintara balva, speciālbalva par labāko nacionālā komponista oriğinālkompozīcijas atskaņojumu, kā arī labākā jaunā diriģenta tituls – ar tik bagātīgu balvu birumu Carnikavas kamerkoris "Vēja balss" noslēdza Klaipēdā notikušo starptautisko Stasa Šimkus amatierkoru konkursu.

Kora mākslinieciskais vadītājs un idejiskais dzinējspēks Jurģis Cābulis pēc konkursa atzina, ka konkurence bijusi gana spēcīga, taču "Vēja balss" ieguldītais darbs un izvēlētais repertuārs ļāvis nostartēt gana jaudīgi, informēja kora direktore Zane Maskava.


"Esam pagodināti, saņemot gan "Grand Prix", gan arī pārējās specbalvas – konkursa skaņdarbi bija sarežģīti un to izpildījums – darbietilpīgs, taču, pateicoties "Vēja balss" koristu pašaizliedzīgajam darbam, rezultāts ir patiešām spožs," atzīst J. Cābulis.

Viņš arī uzteic koristu veikumu, krāšņi un ar pārliecību nodziedot Jēkaba Jančevska darbu "Atsalums", par kuru "Vēja balss" saņēma speciālbalvu. Konkursā "Vēja balss" atskaņoja arī Vitautas Miškinis, Selgas Mences, Jura Karlsona un Johana Sebastiana Baha kompozīcijas.

Koru konkurss Klaipēdā norisinās jau vairāk nekā trīsdesmit gadu, tas nosaukts Lietuvas slavenā komponista Stasa Šimkus (1887–1943) vārdā. Kopš 1992. gada konkurss norisinās katru otro gadu, tas tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem un nozīmīgākajiem kormūzikas pasākumiem Lietuvā, kurā ik reizi piedalās ap 20 kolektīvu no visas Eiropas.

Kamerkoris "Vēja balss" dibināts 2010. gadā Carnikavas pašvaldības paspārnē, un jau tā pirmā pastāvēšanas gadā koris sekmīgi piedalījās reģionālajos konkursos. 2014. gadā "Vēja balss" piedalījās Pasaules koru olimpiādē Rīgā, kur saņēma vicečempionu titulu Tautas mūzikas klasē, "Open" kategorijā. 2015.gadā "Vēja balss" ieguva divas pirmās vietas XI Starptautiskajā Daugavpils garīgās mūzikas festivālā "Sudraba zvani" – jaukto koru un "Grand Prix" kategorijā. 2016.gada 2.aprīlī koris piedalījās VII koru festivālā – konkursā "Zem Māras zīmes" Dobelē, kur ieguva 2.vietu Garīgās mūzikas kategorijā.