20.06.2012 13:20

"Mārupieši" pirms došanās uz ASV aicina uz koncertu

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs "Mārupieši'. Vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs "Mārupieši'. www.kulturaskarte.lv

Pirms došanās uz ASV, vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs "Mārupieši" 21. jūnijā iepazīstinās vietējos ar savu koncertprogrammu. Tas paredzēts Mārupes kultūras namā, sākums – pulksten 21.

ASV Mārupes novada deju kolektīvs piedalīsies XIII Vispārējos Latviešu Dziesmu un deju svētkos, kas norisināsies no 4. līdz 8. jūlijam, vēsta portāls "Mārupe.lv".

XIII Vispārējie Latviešu Dziesmu un deju svētki ASV būs lielākajā Viskonsīnas štata pilsēta - Milvokī (Milwaukee). To ietvaros notiks ne tikai kopkoru lielkoncerts, bet arī tautas deju lieluzvedums, jaundeju skate un aicināto viesu deju kolektīvu koncerts.

"Uzaicinājums piedalīties svētkos ir liels pagodinājums un iespēja Mārupē pastāvīgi koptās tautu deju tradīcijas aizvest mūsu tautiešiem otrā krastā", saka delegācijas dalībniece, Mārupes Kultūras nama vadītāja Ira Dūduma.

Pašlaik "Mārupieši" ir viens no vadošajiem deju ansambļiem Latvijā, kam jau vairāk kā 20 gadu savu enerģiju un dejas mīlestību velta vienmēr aktīvā kolektīva vadītāja Gunta Skuja, kura ir bijusi vairākkārtēja Vispārējo Latviešu dziesmu un deju svētku virsvadītāja.