13.04.2016 17:03

Ādažos viesojas Ingus Pētersons un daiļās saksofonistes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Divu dienu laikā mūzikas cienītājiem Ādažu kultūras centrā iespējams noklausīties divus lieliskus koncertus. Ceturtdien ar komponista Jāņa Lūsēna jauno programmu "Romantika" uzstāsies Ingus Pētersons, bet piektdien trīs mēnešus ilgo Latvijas koncerttūri noslēgs šarmantais dāmu saksofonu kvartets "n[ex]t move".

14. aprīlī plkst. 19 paredzētā Jāņa Lūsēna un Ingus Pētersona koncerta muzikālais materiāls veidots no jaunām, vairāku gadu laikā tapušām dziesmām ar latviešu klasiķu Viļa Plūdoņa, Kārļa Skalbes, Andreja Eglīša, Ērika Ādamsona, Kārļa Krūzas un Eduarda Veidenbauma dzeju.


Komponists Jānis Lūsēns koncertam izvēlēto tematiku raksturo kā vīrieša iekšējās pasaules atspoguļojumu: "Nenoliedzami, katra vīrieša dzīvē ir brīži, kad kļūstam filozofi, sapņotāji, mīlētāji, stāstnieki, jokdari. Šis skatuves darbs būs veltījums sievietēm un padomdevējs vīriešiem, kuri reizēm mēdz būt bikli un atturīgi, nespējot atrast īstos vārdus, lai atklātu jūtu pasauli sev tuvajiem un mīļotajai sievietei."

Dziedātāja Ingus Pētersona personības šarms, neatkārtojamā balss, tās siltums un lirisms koncertā ieskanēsies vēl nebijušās nokrāsās, veidojot mūzikas valodas, teksta poētisma un interpretācijas vienotu veselumu, sola koncerta rīkotāji. Pats dziedātājs atzīst: "Šis Jāņa Lūsēna radītais cikls viņam ir kā milzu dvēseles zemestrīce, kā pasaules gals, pēc kura atklājas jauna, brīnišķīga pasaule, un kurā vairs nav nedz sāpju, nedz skumju, tikai prieks un mīlestība."

Dzīvesprieks, alkas, humors un viegla koķetērija – šādu noskaņu koncertā palīdzēs radīt arī vīru komanda uz skatuves: pie klavierēm pats komponists Jānis Lūsēns, čellists Ivars Bezprozvanovs, akordeonists Kaspars Gulbis, perkusionists Harijs Gūtmanis un ģitārists Jānis Lūsēns juniors. Biļetes (10-15 eiro) Ādažu kultūras centrā vai "Biļešu paradīzes" kasēs.

15. aprīlī plkst. 19 Ādažu kultūras centrā viesosies dāmu saksofonu kvartets "n[ex]t move", kas kopš janvāra visdažādākajās Latvijas vietās sniedzis teju 30 koncertu. Kvarteta dalībnieces ir Inga Meijere (soprāna/alta saksofons), Baiba Tauriņa (alta saksofons), Katrīna Kivleniece (tenora saksofons) un Anete Levica (baritona saksofons).

Koncertprogramma izveidota ļoti daudzveidīga, par pamatu ņemot kino mūziku. Dāmas caur mūziku veido stāstus, sākot no Šerloka Holmsa un Erkila Puaro līdz pat Džekijam Čanam un Simpsoniem. Šī ir gan pārdomu, gan sirsnības un joku pilna programma, uzskata mūziķes. Biļetes (5–9 eiro) Ādažu kultūras centrā un "Biļešu paradīzes" kasēs.