11.04.2016 16:27

"Turaidas Roze" sāk ImKas jubilejas svinības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Ar neaizmirstamu koncertu un stāvovācijām grupa "Turaidas Roze" sestdien koncertzālē "Baltais flīģelis" uzsāka komponista Imanta Kalniņa 75 gadu jubilejas ieskandināšanu, kas turpināsies maijā koncertos Alūksnē, Rēzeknē, Cēsīs un Rīgā.

Par godu komponista jubilejai ansamblis "Turaidas roze" ir sagatavojis īpašu koncertprogrammu, kas veltīta grupas dibinātāja un dziesmu autora apaļajai gadskārtai, iekļaujot koncerta programmā gan populārākos grupas hitus, gan līdz šim retāk atskaņotus skaņdarbus.


Speciāli šai koncertturnejai grupa sagatavojusi dziesmu ciklu "Kurpnieks un kurpniecīte", kas līdz šim nav bijis mūsu koncertprogrammās. Koncertā skan arī publikas iemīļotākie skaņdarbi "Kas dzīvo tanī pusē?", "Nelaid, māte, bērnus mežā", "Apvij rokas", "Svētku diena" un citi, kurus publika vēlas dzirdēt atkal un atkal.

Ansamblis "Turaidas Roze" dibināts 1985. gadā, un par tā izteiksmīgāko muzikālo vizītkarti kļuva komponists Imants Kalniņš, kā arī solisti Olga Rajecka un Uģis Roze, kļūstot par latviešu estrādes mūzikas pagājušā gadsimta 80. gadu neaizstājamu vērtību.

Nākamie ansambļa "Turaidas Roze" koncerti notiks 6. maijā Alūksnes Kultūras centrā, 19. maijā Vidzemes koncertzālē "Cēsis", 20. maijā Latgales vēstniecībā "GORS" Rēzeknē un noslēgsies 29. maijā ar koncertu kinoteātrī "Splendid Palace". Biļetes uz koncertiem ir pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs.