11.04.2016 14:06

Carnikavā atklās mākslas dienu akciju "Ķer mākslu Carnikavā" un izstādi "Jutīga āda"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā atklās mākslas dienu akciju "Ķer mākslu Carnikavā" un izstādi "Jutīga āda" publicitātes

No 16. līdz 30. aprīlim Carnikavas novadā norisināsies mākslas dienām veltīta akcija "Ķer mākslu Carnikavā", kuras laikā būs iespējams iepazīt gan Carnikavas novadu, gan arī novadā dzīvojošo mākslinieku daiļradi. Atklāšanas dienā, 16. aprīlī plkst. 14.21 Carnikavas stacijā pienāks vilciens, kas atvedīs akcijas viesmākslinieku Pēteri Sidaru.

Carnikavas tautas nama "Ozolaine" vadītājas vietniece Agnija Saprovska pastāstīja, ka pirmo reizi Mākslas dienās Carnikava ir uzdrošinājusies mākslu padarīt atvērtāku un pieejamāku visiem iedzīvotājiem, novada viesiem un apceļotājiem, kā arī vienkāršiem garāmgājējiem. Māksla būs apskatāma veikalu, pašvaldības iestāžu, skolu, kafejnīcu, kiosku, vasaras restorānu un citu publisko ēku skatlogos.

Katrs, kas vēlas piedalīties akcijā, saņems mākslas objektu karti ar norādēm. Tie, kuri apceļos visus kartē norādītos punktus un sociālajā tīklā Facebook izveidos attēlu galeriju ar mirkļbirku #kermakslucarnikava, piedalīsies izlozē, lai saņemtu atbalstītāja "Porto Resort" balvu – 50 eiro dāvanu karti.

Carnikavas mākslas dienu atklāšana norisināsies 16. aprīlī Carnikavas stacijas laukumā – pēc tam, kad plkst. 14.21 Carnikavas stacijā piestās vilciens, kurš atvedīs mūsdienu mākslas "lokomotīvi" Pēteri Sidaru. Ceļā no Rīgas uz Carnikavu mākslinieku pavadīs ritma grupa "Pulsa efekts". Svinīgajā atklāšanas pasākumā pasniegs ceļojošo mākslas dienu balvu. Pēc tam plkst. 15.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" tiks atklāta trešā Latvijas valsts simtgadei veltītā izstāžu cikla "Latvijas matērija" izstāde "Jutīga āda".

Pēteris Sidars izstādes tēmai piedāvā čūskādu ciklu. Atklāšanas dienā varēs uzklausīt mākslinieka vēstījumu par viņa mākslu un ielūkoties darbu tapšanas aizkulisēs, bet radošajās darbnīcās pasākuma viesi varēs iepazīt ādu kā vienu no Latvijas matērijām. Darbosies "Ādas arteļa" darbnīca, ritma grupa "Pulsa efekts" ļaus ieklausīties ādas skanējumā, bet folkloras kopa "Delve" vēstīs par čūskas mitoloģisko nozīmi latviešu folklorā. Katrs apmeklētājs arī varēs "izjust Latviju uz savas ādas", veidojot hennas tetovējumu.

Mākslas objektu karti ar norādēm varēs saņemt akcijas atklāšanas pasākumā, bet vēlāk – tautas namā "Ozolaine" vai Carnikavas tūrisma informācijas centrā.