25.03.2016 16:31

FOTO: Ādažus pieskandina "Nepieradinātā Folka Orķestris"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Ādažus pieskandina "Nepieradinātā Folka Orķestris" Einārs Binders

Folklora, džezs, akadēmiskās mūzikas žanri, rokmūzika, "world music". Flautas un stabule, havajiešu ukulele un afrikāņu kalimba, akordeons un sitamie instrumenti, ģitāras un teminvokss. Tik daudzveidīgu muzikālo buķeti klausītājiem koncertā ceturtdien Ādažu kultūras centrā piedāvāja "Nepieradinātā Folka Orķestris" ("Future Folk Orchestra").

Koncertā skanēja skaņdarbi no grupas pirmā studijas albuma "Antarktīda Kūst" un arī jaunas oriģinālkompozīcijas no topošā albuma, ko grupa pašlaik ieraksta.


"Nepieradinātā Folka Orķestris" spēlējis vadošajos festivālos "Positivus", "Rīgas ritmi", "Laba daba", kā arī pasaules mūzikas festivālos kaimiņvalstīs un festivālā "The Great Escape" Lielbritānijā.

Grupas pamatsastāvā ietilpst daudzu mūzikas skaņdarbu autors un valdorfpedagogs Andrejs Grimms (ģitāra), ērģelnieks un multikulturāls skaņas eksperts Jānis Pelše (taustiņi), Nauris Babris (bungas), divas šarmantas pūšamo instrumentu meistares Līva Upīte un Katarīna Ignatoviča (flautas, ukulele, kalimba, slīdskanis), kā arī Klāss Reinis Dzirkalis (akordeons), Kristaps Grīnbergs (bass) un Aivars Vaišļa (skaņu režija).