06.04.2016 10:39

Džeza mūzikas zvaigznes mirdzēs Djūkam Elingtonam veltītā koncertā Ropažos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Džigss Vigems Džigss Vigems jiggswhigham.com

Koncertcikla "Mūzikas pērles Ropažos 2016" ietvaros 10. aprīlī Ropažu kultūras centrā notiks Latvijas Radio bigbenda, ASV trombonista Džigsa Vigema un Lielbritānijas solistes Džesikas Redklifas vienīgais koncerts Latvijā, kas būs kā veltījums pasaules džeza vēstures personībai – Djūkam Elingtonam – un viņa daiļradei.

Džigss Vigems ir starptautiski atzīts trombonists, bigbendu vadītājs, kā arī pedagogs un autors. Ieguvis atpazīstamību jau 17 gadu vecumā, bijis solists un pirmais trombons Glena Millera bigbendā. 1979. gadā ticis iecelts par profesoru un vadītāju Ķelnes Mūzikas universitātes džeza departamentā, iegūstot pirmo šāda veida amatu Vācijas vēsturē.

Vadījis gan Šveices Radio bendu ("Radio DRS"), gan arī Berlīnes Radio orķestri ("RIAS Big Band Berlin"), gan arī bijis Lielbritānijas BBC bigbenda diriģents. Dž. Vigems ir arī Starptautiskās Trombonu asociācijas prezidents, kā arī Britu Trombonu biedrības un Vācu Trombonu biedrības biedrs.

Koncerta programmā iekļauta džeza klasika, izceļot Džigsa trombona spēli, - "It could happen to You", "If he walked in to my life", "Don't get around much anymore", "St. Louis Blues". Bigbenda trombonu grupa kopā ar Dž. Vigemu koncertā iekļāvusi arī īpašu "trombonu šova" priekšnesumu.

Koncertā dzirdēsim arī jauno un uzlecošo vokālisti Džesiku Redklifu no Lielbritānijas, kura izpilda "Dream a little dream of me", "Try a little tenderness", "Somebody to love" kā arī citus džeza un populārās mūzikas standartus jaunos aranžējumos.

Džesika apguvusi klarnetes un klavierspēli, 13 gadu vecumā bijusi jaunākā Velsas katedrāles skolas bigbenda un Nacionālā jauniešu džeza orķestra saksofoniste. Uzstājusies kopā ar atpazīstamākajiem britu izpildītājiem Londonā un visā Apvienotajā Karalistē, ieskaitot džeza klubus "Ronnie Scott's", "Spice of Life", "606 Club" un džeza festivālu "London Jazz Festival".

Latvijas Radio bigbends Latvijas džeza mūzikas vēsturē spēlē nozīmīgu lomu. Pēc 16 gadu pārtraukuma leģendārais džeza kolektīvs 2012. gadā uzsācis aktīvu darbību. Bigbenda vadītājs ir Starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi" un Starptautiskā džeza mākslinieku "Riga Jazz Stage" mākslinieciskais direktors, mūziķis un producents Māris Briežkalns, kolektīva diriģents un vadītājs, kā arī mūziķis Kārlis Vanags; orķestra patrons ir Maestro Raimonds Pauls.

Biļetes (7, 10, 15 un 20 eiro) pieejamas iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīze" kasēs un Ropažu kultūras un izglītības centrā. Informācija: 26321225.